Nyt kamera fra Kinefinity

Bunke af kameraer fra Kina, er netop vokset med et til.

Dette der hedder Mavo Edge er ikke som deres 8K Mavo, et 8K kamera, men derimod et 6K kamera.

Så meget at Kinefinity – nærmest – skulle være ude i en slags rebranding af sig selv, nu til endnu bedre priser end tidligere.

Nyheden, The 6K Mavo Edge Cinema Camera, er nemlig et “lower-end” Cine kamera, og derfor prissat til en lavere pris end deres 8K kamera.

Nyheden mangler dog ikke features, og er i det hele taget netop så vildt et kamera, at det kan undre at det ikke har mere succes.

Blandt de mange specs der er hældt ind i dette kamera, er Full Frame optagelse i ProRes, der bliver suppleret op med Cinema DNG Raw, så dem der ikke kan nøjes med 6K i 75 fps eller 120 fps i 4K, kan optage i KineLog 3, der i starten dog kun kan gemmes i ProRes formater som ProRes 4444 eller ProRes XQ.

Det er ukendt om den lille grønne firkant er en slags autofokus indikation på det nye Mavo Edge 6K kamera – skærmen er en touch skræm til styring af kamera

Igen.

Senere – efter en kommende firmware update – kan der optages i Cinema DNG Raw.

Raw i dette tilfælde betyder ydermere at billederne end ikke er debayered, hvorfor der skal arbejdes en del mere med videomaterialet, mod at look kan blive endnu mere personligt, hvis relevant.

Læs også  Så er der HDC3500 på hylderne

Firmware update skulle komme i Q2 2022.

Folk der kender Kinefinity, må have gættet at denne producent helst ville have heddet Arri, men nu altså hedder Kinefinity.

Det har dog ikke forhindret dem i at bygge deres Mavo Edge 8K i kulfiber, mens den kommende 6K model er bygget ind i et aluminum og stål hus, så det ikke går i stykker når du taber det.

Nyheden er som andre Kinefinity kameraer også et Dual Native ISO kamera, der der født til enten at arbejde i 800 ISO eller i 5120 ISO.

Den sidste er pænt vild.

Igen, sådan er det med kameraer fra Kina.

De kan altid lidt mere.

Kameraet skulle være garanteret et dynamic range på 14 blænder, forudsat at der optages i KineLog3, eller i andre godkendte 3D LUTs som kameraet her kan læse og forstå.

Der er nu motoriserede internal “eND filters”, der enten er elektriske ( altså shutter-agtige ) eller også hedder de bare eND, fordi det lyder smart, og er og fungerer som alle andre interne ND filtre.

Det ser ud til at du kan strømføde dette kamera på mindst 2 måder, med V mount batterier eller med Sony BP-U-type mount og så er der sikkert også et DC ind stik et eller andet sted.

Som en specialitet er det muligt at lave “real-time color calibration” når man skifter eND filter.

Mavo Edge 6K kan enten optage på KineMag SSD drives, eller SD media, der dog ikke kan være i de kortlæser huller der er i kameraet, samtidig.

Læs også  Atomos satser hårdt på Ninja V+

Så enten KineMag drives, eller SSD kort.

Slutteligt er det muligt at optage på m2 NVMe M.2 2280 kort, via adaptor.

Der kan tilkøbes alt fra V-mount batteri bagstykke til Sony BP-U-type mount.

På forsiden kan der – i princippet – monters alt fra  PL, til Arri LPL, Sony E-mount eller Canon EF mount glas.

Er du til RF mount, kommer der support for glas med et sådan mount senere.

Det bliver muligt at få fingre i nyheden fra engang i maj, hvor prisen på et “skrabet kit” ender på 9999 dollars, mens en “Professional pack” starter på 14.099 dollars.

Til sammenligning koster The MAVO Edge 8K Cine Camera 11.999 dollars for kroppen alene og 18.399 dollars for et “pro Kit”.

Du kan læse mere om alt Kinefinity her.