Panasonic har nu solgt 200K PTZ kameraer

Det kan godt være at Panasonic ikke lige får nævnt hvor lang tilbage i tiden de er gået for at nå op på at have solgt over “200.000 PTZ camera units sold worldwide”.

Omvendt er begrebet “Panasonic PTZ” ikke meget ældre end ( i omegnen af ) fra 1999, hvor Panasonic introducerede begrebet PTZ, til en måbende verden.

Kazu Masamura, Product Planning for Media Entertainment Business Division sagde i den forbindelse ( tilbage i 2019, red ):

 -Panasonic has been offering cameras and pan-tilt heads for many years. It was through this knowledge that we developed and launched a product which integrated a lens, camera, and pan-tilt head together. Over time, our experience has only improved, as we consider the needs of our customers to mould the direct of our innovation. We have challenged ourselves continuously, and developed better products along the way. As a result, I truly believe that today, Panasonic’s remote cameras range is a camera made by our customers, slutter han.

I samme omgang løfter Panasonic sløret for at begrebet “PTZ camera” er fra 1999, hvor Panasonic introducerede et AW-E600 og AW-PH300, der var et “traditionelt “boks kamera” og en “pan-tilt remote head løsning”.

Der findes også andre løsninger idag der kan fungere som PTZ hoveder

Udviklingen gik hurtigt mod at få disse to ting til at blive til en ting, hvilket – mere eller mindre – først blev en endelig realitet med AWHE100, der var et pan-tilt RS422 control kamera/hoved ( aka et PTZ kamera ), der – måske fordi det kunne optage i HD, endte med at blive det kamera “Big Brother” i Spanien blev optaget på, som det første show i verden der udelukkende blev optaget på PTZ kameraer.

Læs også  Haivision købte Aviwest

AWHE100, der er fra 2009, kom ydermere med både HDMI og HD-SDI, og var med sine IP features, “perfekt” til “video conferencing” og remote undervisning, som det kunne ses i University of Hawaii der – mere eller mindre – da dette kamera blev sluppet, etablerede 17 HE50 med 94 professionelle displays i en integrereret konference/undervisnings løsning.

I 2011, kom AW-HE120, der overtog AW-HE100’s plads.

Nu var det hele 60 procent mindre, uden blæser og med de samme features som HE50.

Ganske morsomt, var det lige heromkring at Panasonic introducerer deres modeller i både sort og i hvid.

Dette fordi PTZ kameraer blev stadig mere populære, og derfor skulle kunne bruges i mange sammenhænge.

Også i sammenhænge, hvor det var bedre med et kamera man ikke “kunne se”, fordi huset var sort.

Panasonics UHD PTZ kameraer har for længst holdt deres indtog ved store sports begivenheder også

Allererede i 2012, kom det første (?) 1080/50p PTZ kamera.

Dette et AW-HE60 havde både billede ud og control via IP.

Features der idag er så “normale” at ingen længere kunne forestille sig at arbejde uden sådanne muligheder.

I 2016 kom AW-UE70, der er ( var ) verdens første UHD PTZ, der rent faktisk er blevet brugt direkte sammen med VariCam LT og et par AK-3000 kameraer på Broadway af Disney, til at optage teater der siden er blevet sendt i det meste af verden.

Læs også  Endnu en Artemis ude og løbe

Altså uden at særligt mange har tænkt”, jamen hvad pokker laver billeder fra et PTZ kamera sammen med billeder fra et VariCam.

Som vi husker det, er Panasonic idag nået til ( cirka ) AW-UE150, der er et 4K 50p der er udstyret med 12G SDI og fiber ud, og derfor med support for HLG/BT.2020 og HDR.

Udviklingen af PTZ konceptet, har resulteret i mere end 200.000 solgte Panasonic kameraer siden ( cirka ) 1999.

Eller hvis Panasonic kun medregner de integrerede PTZ kameraer, hvor kameraer og pan tilt hoved er integreret, så siden ( cirka ) 2009.

Vi gætter dog på at denne producent medregner det hele, og derfor siden 1999 har solgt 200.000 “PTZ kameraer”, til et marked der slet ikke er færdige med at bruge disse smarte kameraer.

Her en kort promo video for de mange solgte kameraer.

https://fb.watch/calF777ib0/