Channel 4 skal privatiseres

Drømmen der stadig ikke er blevet realiseret her i landet, ser nu ud til at være sat igang i England.

Koncernen, der – godt kan – sammenlignes med TV2 her i landet, er nemlig på vej til at blive solgt, eller privatiseret i en fart.

Dette på trods af at det jo betyder at politikerne pludselig ikke længere vil kunne bestille sendetid på koncernens platforme, eller forvente speciel positiv behandling, efter et salg.

Indtil videre er salget (privatiseringen) kun bekræftet af en række emails fra Channel 4 CEO Alex Mahon, der har forklaret de ansatte at Channel 4 er på vej til at blive privatiseret af regeringen ( at Channel 4 har fået grønt lys til at starte op på en salgs proces ).

Historien, der – i princippet – vil påvirke hele England, er derfor allerede røget på forsiden af The Times, der kan bekræfte at Channel 4 skulle ende med at blive solgt for noget der ligner en milliard engelske pund, eller cirka 8,9 milliarder kroner, hvilket ligner en foræring til den kommende køber.

Her et par af værterne i Channel 4’s morgen TV, de smiler også hele tiden

Alex Mahon skulle – i en af hendes – mails til de ansatte have skrevet:

 -In our engagement with the government during its extended period of reflection, we have proposed a vision for the next 40 years which we are confident would allow us to build on the successes of the first 40, skriver hun blandt andet og fortsætter.

Læs også  TV miljøet taber omsætning

 -That vision was rooted in continued public ownership and was built upon the huge amount of public value this model has delivered to date and the opportunity to deliver so much more in the future.

Hun ser ydermere ud til at mene at tidshorisonten fra grønt lys ( nu ) til et endeligt salg, kan begrænses til 18 måneder, inklusiv spørgetiden i parlamentet.

Ikke overraskende er hovedparten af produktions miljøet i England ikke interesserede i en privatisering af Channel 4.

En analyse fra EY kunne sidste efterår “bevise” at et privatiseret Channel 4 ville koste omkring 26 procent tab af omsætning i den del af det engelske produktions miljø, der har relationer med Channel 4.

Herhjemme er TV2 tilsvarende (?) nu parat til et salg, da alle “gamle retssager” nu er afklarede.

Derfor kunne det sikkert være pænt uhyggelig læsning, hvis EY herhjemme kiggede på hvor mange procent – af leverandørerne til TV2 – der ville miste en god del af omsætningen, efter en TV2 privatisering.

Og hvor mange politikere fra det nuværende politiske flertal der – pludselig – ville blive ignoreret totalt af de nye ejere.

Her lige en promo for et af de programmer der har pæne daytime seertal på Channel 4 ( formatet er startet som daytime TV og er siden blevet til prime time TV )

Læs også  Filmfolket får 20 millioner kroner