Den sygt brede fra Zeiss

Dem der er vilde med Zeiss glas, og som måske også er “gået FF” har – i et stykke tid haft det problem, at det har været ret svært at komme ned under 18mm.

I hvert fald hvis glasset skulle være fra Zeiss.

Igen.

Som altid er filmfolk kreative, og har kunne bruge CP3, eller den sure 15mm DSLR optik, der både er langsom, og som faktisk laver nogle pænt elendige billeder.

Der har naturligvis længe været en 14mm Sigma.

Men det er jo ikke Zeiss.

Derfor burde dem der bare ikke kan leve uden, ånde lettet op, da denne producent netop har introduceret deres nye brede, en 15mm, der lige har fået et par herlige krøller på.

Supreme Prime serien skulle nu være komplet i følge Zeiss

Det er nemlig ikke en T3, eller værre, men derimod en T1.8 prime, der bedst af alt er en del af Zeiss Supreme Prime serien, der – mere eller mindre – garanterer en optisk kvalitet der koster kassen, men som altså også ser ud derefter.

Supreme Prime 15mm  glasset er mere eller mindre den eneste brændvidde der manglede i Zeiss Supreme Prime serien.

En serie der nu er oppe på vilde 14 glas, der – cirka – koster 180.000 til 200.000 kroner stykker før moms og importafgifter.

Læs også  Canon EOS R3 bliver pænt heftig

Omvendt kunne man jo mene at mange produktioner ikke har brug for alle brændvidder fra 15 til 200mm med blændeåbninger der befinder sig indenfor T1.5 til T2.2.

Dog er det pænt sikkert at netop den her 15mm er på vej til at blive et hit.

Noget ( æhæm ) Sigma’s 14mm T2 længe har været, netop fordi den er bred og hurtig.

Noget Christophe Casenave, der er chef for cinematography products at Zeiss er enig i.

Han siger:

 -This 15mm lens is the final piece of the puzzle that many cinematographers have been waiting for, slutter han.

Zeiss Supreme Prime serien er i den forbindelse allerede et hit.

Dette på grund af look og det faktum at den dækker Sony Venice 2, ARRI Alexa Mini LF og endelig RED Monstro sensorerne, der alle har stadig har haft det problem at det bredes Zeiss du kunne finde i FF, indtil nu har været en 18mm.

Snehal Patel, Head of Cinema Sales, i USA, siger:

 -The new Supreme Prime 15mm is a long awaited addition to the Supreme Prime line of lenses. It offers cinematographers a nice look, with pleasing characteristics and a wide choice of magnifications, which can be used on either Super35 or Full Frame formats.

På Super35 svarer den nye 15mm til 10mm T? ( teoretisk T1,0 ?)

Læs også  Ny Firmware til dit FX9

Zeiss Supreme Prime serien er – ikke overraskende – allerede pænt populær på verdens dyreste produktioner.

Serier som “Das Boot” ( der er en Sky serie der netop er gået ind i sæson 3 ) er optaget med  Supreme Prime’s, ganske som Netflix ( filmen ?) “The Adam Project” også blev optaget med Supreme Prime’s.

Slutteligt er “Knives Out 2” også optaget med denne type glas.

Det er muligt at købe din helt egen Supreme Prime 15mm T1.8, til noget der ligner 33.000 dollars plus moms import afgifter og lokal fortjeneste.

Kan du nøjes med at pille ved dyret, er den på udstilling i BSC Expo i London fra i morgen, og ugen efter i Micro Salon AFC i Paris og så bliver den endeligt også vist frem på NAB2022.

Indtil videre kan du læse videre her.

www.zeiss.com/cine/supremeprime

Her en promo video for alt andet end nyheden, da der åbenbart ikke rigtigt er lavet nogle levende billeder med den nye Supreme Prime 15mm.

Videoen neden under handler om brændvidder og viser hvor stort et spring der er fra en 18mm og ind til en 21mm.

Et gæt er at en 15mm ( der ikke er med ) giver tilsvarende mere bredde.