Så længe det ikke blæser

Sidste nyt fra Matthews er deres nye Air Climber, der bliver vist frem på BSC Expo i disse dage.

Nyheden der – mere eller mindre – er en nytænkt udgave af alverdens “Wind Ups” er omvendt ret smart.

Specs, er du kan få din lampe eller flag op i 7.62 meters højde ved at løfte de 8 “rør” nyheden er bygget af ud i fuld længde.

Det giver en række spændende muligheder/udfordringer.

Blandt andet fordi der rent faktisk ikke er et “Wind Up håndtag” du kan dreje rundt, så denne Air Climber kommer op i næsten 8 meters højde.

Omvendt vejer nyheden nærmest “intet”, hvilket på filmsprog er 215 kilo.

Den nye Air Climber fra Matthews fylder nærmest intet når den er kompakt – søjlen ben og Jacks kan fjernes under transport

Igen.

Det lyder måske af en del.

Omvendt kan du nu pludselig køre rundt med hele baggrunde, lamper ( der måske burde sænkes ned før du ruller rundt med en 18KW på en pløjemark) hele udflagninger eller “masker” der nu pludselig kan flyttes i en fart.

Bedst af alt kan Air Climber køre selv ( skubbes), og supporteres med 4 “jacks” så den rent faktisk kan bære de 91 kilo oppe i noget der ligner 8 meters højde.

Det eneste kedelige i den forbindelse er at lysfolket (?) kommer til at slås med at få løftet deres allerede hundetunge lampe de mange meter op, en sektion af gangen.

Læs også  Nyt LED koncept

Matthews Studio Equipment, har tidligere været ude med “store løsninger”, der passer godt ind i moderne filmproduktion, hvor det ikke betyder særligt meget hvor meget udstyret vejer.

Bare det er hurtigt.

Og det er disse Air Climber’s.

Specielt hvis det der skal op i dem ikke vejer 100 kilo.

Et par SkyPanel S360ere vejer som eksempel “bare” 12 kilo stykket.

Og når de først er rettet til, og oppe i 6 meters højde, kan de rent faktisk køres rundt på set, uden at det tager mange sekunder før lyset er klar igen.

Som med alt andet “stort” er Matthews nye Air Climber  kæmpestor.

Den bliver pænt høj den nye Air Climber – højere end de fleste HMI ballast kabler

Den fylder, pakket ud og med de fire sikkerheds “jacks” 2,44 meter x 2,44 meter.

Omvendt kan søjlen fjernes og det hele kan pakkes ned til noget der ligner 1,5 x 1,5 meter. ( den kan bruges i denne “kompakte” form, bare tingene ikke er for tunge, eller det blæser, eller hvis de skal højt op )

Du kan læse mere om nyheden her, hvor det – naturligvis – fremgår at centersøjle kan drejes når nyheden er oppe i fuld højde.

Eller suse til London idag eller imorgen og se den på Expo der.