Samyang gik da lige amok der

Folk der har produceret på Xeen glas har ofte og mange gange pointeret at det skam da slet ikke er så elendigt glas, som mange ellers går og siger at det er.

Og noget er der måske om snakken.

Xeen, eller Samyang’s Cine afdeling har i hvert fald taget usikkerheden til efterretning og er derfor på vej med hvad der må siges at være de vildeste Xeen glas verden nogen sinde har set.

Serien, der blev officiel sent igår, hedder – ikke uden grund – Xeen Meister, nu hvor – kunne man gætte på – målet er at producere en serie glas, der kan konkurrere direkte med tysk Full Frame glas, der sidder på en rigtig stor del af det potentielt lukrative Full frame marked.

Meister glas, bliver i den forbindelse noget af det hurtigste glas du kan købe for penge.

SAMYANG XEEN MEISTER 35MM T1.3

Til en ganske anden pris, end du er vant til, med.

De tre glas der foreløbigt er sluppet, ender nemlig med at blive prissat til noget der ligner 50.000 kroner ex moms, for hver enkelt prime, der så ellers er det absolut bedste Samyang kan producere.

Og selv om at der stadig er tvivl ude i miljøet, må man formode at denne prissætning, er netop så heftig at de kommende Xeen Meister glas, er netop så heldige at de er de mange penge værd.

Læs også  VariCam fyr leger med Lumix S1H

Indtil videre er der – desværre – kun kommende 3 primes.

Disse er:

35 mm T1.3

50 mm T1.3

85 mm T1.3

SAMYANG XEEN MEISTER 50MM T1.3

Alle er de T1.3 og i en kvalitet der problemfrit skulle kunne opløse 8K, både teoretisk og i praksis i følge producenten.

Dermed er der altså kommet et nyt sæt “sikre brændvidder” der kommer i PL, Canon EF, og Sony E.

Om de – foreløbigt – meget få brændvidder så er nok til at overbevise udlejerne om at investere, er usikkert.

Sikkert er det dog at Samyang/Xeen ser ud til at fortsætte med at insistere på at deres glas er “gode nok” til at kunne konkurrere direkte med – for eksempel – japanske og tyske, engelske, franske og amerikanske Full Frame primes.

Alle tre primes er udstyret med deres egen ( nye ?) 13 blads blænde åbning, der burde give en herlig bokeh, nærmest uanset blænde eller T stop.

Og så er der nu “Lens Meta Data” i Xeen.

Dette dog kun PL mount versionerne, der omvendt nu tilbyder fuld support af /i Technology protokollen, der kunne tænkes at være relevant på enkelte high end produktioner.

SAMYANG XEEN MEISTER 85MM T1.3

Som du kan se på billederne er det hele stadig bygget af en kombination af Titanium kulfiber og lidt til.

Læs også  Endnu et cage

Fronten er ikke overraskende 114mm, og alle tre primes har fokus og T stop ringe de samme steder, så glas kan skiftes uden at fokus motor skal flyttes.

De er også lige lange, hvorfor swing away Matte Box systemer kan bruges med dette sæt.

Du kan læse mere om nyheden her.

Som vi ikke mener bliver vist frem på BSC Expo, hvorfor premieren må formodes at blive på NAB 2022.

Vi har fundet en video som producenten har skruet sammen i forbindelse med lanceringen.