Sony satser på cinematic look

Giganten Sony, der er tilbage på NAB efter at der ikke har været noget NAB i flere år, glæder sig over de trends de ser ude i produktions miljøet.

Og det var også dem, de talte om, på deres pressemøde der blev afholdt søndag nat.

Overordnet er der 4-5 trends som Sony går op i.

Og selv om at det ikke kan overraske, er en af dem udviklingen med virtuelle studier.

Som vi forstår det, er Sony – for alvor – begyndt at levere Sony producerede virtuelle Studier, der ( måske ) er blevet brugt på “Uncharted”, hvis det altså er et billede fra optagelserne af denne, vi ser øverst.

Sikkert er det dog at Sony er på vej med virtuelle studier, der er “optimeret til” Venice, der – mere eller mindre – er den næste trend.

Som vi var flere der ikke rigtigt kunne se, blev SuperBowl HalfTime skudt på 12 Venice for at give produktionen et Cine look

Sony oplever nemlig at stadig flere broadcastere ønsker et “mere cinematisk look”, der – i den del af verden – bare kan oversættes til kortere dybdeskarphed.

Som et ( ikke ?) kunne ses på SuperBowl, var der 12 Venice igang på det show.

Og selv om at “half time” koncerten så mere cinematisk ud, end kampen, var der altså 12 Venice igang det meste af tiden.

Sony er – oplagt nok – klar over at mange ikke har råd til at tage 5-15 Venice med på location, hver gang det hele skal se godt ud.

Læs også  NAB nyt - braodcast

Derfor tilbyder de i stedet broadcastere deres nye HDC-5500, der – forresten – ikke koster særligt meget mindre, hvorfor det – formodentligt – er en bedre investering at købe en bunke Sony Venice 2, i stedet.

Igen.

Det er jo ikke broadcast kameraer.

Vi regner med at det her er et HDC5500 og en 20x S35 zoom ( 35mm- 700mm ) ( + expander )

Den sidste trend, der er med i den nedklippede version af Sony’s NAB2022 pressemøde, er den der handler om Skyen, og dermed alt fra Ingest til distribution og produktion via Cloud systemer.

Også her har Sony en løsning med på NAB, deres CI løsning, der ser ud til at være blevet udviklet på, hvorfor det ikke længere ( ser ud til ) at den mest er udviklet til broadcastere der “hurtigt” skal have ting videre i systemet.

Systemet ser ud til at være blevet “opgraderet” til også at kunne håndtere selv heftige high end produktioner.

Vi forventer at få links til nyhederne senere på dagen.

Indtil videre kan du starter med at se den nedklippede version af pressemødet her. ( half time showet der er skudt på 12 Sony Venice nedenunder )