Tid til trainees på filmproduktioner

Der skal åbenbart produceres en masse film og serier i den nære fremtid.

Så mange, at de ellers dygtige og mange fra filmskolen, der plejer at lave det hele, ikke længere kan overkomme opgaven.

Derfor er det nu blevet tid til “trainees på filmproduktioner”, der kan modtage “støtte til ansættelse” fra FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje.

Så næste gang der skal produceres en serie til Netflix, eller en Original til HBO Max, må man formode at der vil være en masse “sidemandsoplæring”, der skulle ende med at en masse unge synes at det er sjovt at arbejde med hårdt og ofte kedeligt manuelt arbejde, ofte på kedelige tidspunkter.

Heldigvis er det jo åh så spændende at være i filmbranchen, så det er der helt sikkert en masse unge der godt vil.

Planen med denne ordning, der træder i kraft øjeblikkeligt, er at give film- og serieproducenter et “værktøj” som de kan bruge til at “hurtigt kunne rekruttere nye medarbejdere”.

Her havde måske været på sin plads med en trainee, så lydmanden ikke skvatter

Klaus Hansen, direktør FilmFyn og tidligere producenternes mand, siger:

 -Med den nye ordning for støtte til sidemandsoplæring sætter vi et ekstra skib i søen for at rekruttere ny arbejdskraft. Det bliver et rigtig godt værktøj for at øge den vækst af nye fynske filmmedarbejdere, som vi har set siden 2019. Og flere fynske filmmedarbejdere vil automatisk komme den nationale branche til gode når der optages film og tv-serier på Fyn, slutter han og bliver suppleret af Steen Risom, chef Den Vestdanske Filmpulje.

Læs også  England vil kende PBS streamtal

Han er også glad og siger:

 -Trainees på filmproduktioner er i sig selv ikke noget nyt. Men nu sættes det i en ramme på overenskomstmæssige vilkår samtidig med at læringselementet i praktikforløbet sættes i fokus. I det jyske område, som dækkes af Den Vestdanske Filmpulje, er der stor efterspørgsel fra især unge, der ønsker en karriere inden for film- og serieproduktion. Med den nye ordning forventer vi at kunne tiltrække mange nye medarbejdere til branchen, slutter han.

Leder du også efter ung arbejdskraft, kan du læse videre her.