YouSee kaster sig over halloween

Det bliver helt sikkert en såkaldt “familieserie”, lover YouSee, i omtalen af deres kommende “fiktion for hele familien” serie, der kommer til at hedde “Felix og Åmanden”.

Og nu hvor temaet er “halloween”, har du gættet det.

Der er premiere til netop halloween, senere i år.

Bag historien, finder du forfatteren der allerede har skrevet “Antboy”, Kenneth Bøgh Andersen, og instruktøren bag “Tinka og Kongespillet”, hvilket ikke blot garanteret allerede prøvede kræfter.

Det burde også kunne få det meste af familien hen til telefonen, eller hvordan de nu vælger at streame serien.

Optagelserne er allerede startet op, og nu hvor samarbejdet er langt mere omfattende, end du måske aner, klan vi nævne at Nationalmuseet, såmænd også er inde over.

De ligger nemlig lokaler til en del af handlingen, der starter med at Felix, der er 12 år, og hans klassekammerater, starter dagen med et besøg på netop Nationalmuseet, der udvikler sig til en historie om “sagnvæsner, mystik, usynlighedsbesværgelser og hypnotiserende fløjter”.

YouSee TV og Film stream tjenesten er nu i snart hver uge mere brugt end både DRTV og Netflix

Serien, der allerede har været under forberedelse de sidste to år kommer netop til halloween, fordi:

 -Med den nye YouSee Original kaster vi os for første gang ud i at producere en familieserie. Det har været en spændende proces, hvor vi hurtigt kom frem til, at vi ønskede at overføre konceptet hygge og tv-julekalender til en ny højtid. Vi håber med denne nye type tv-serie at kunne samle hele familien om en højtid, der indtil videre ikke er skabt tv-tradition om herhjemme, forklarer Kim Poul Christensen, der mediedirektør i Nuuday.

Læs også  DRTV er nu bare tidsforskudt TV

Han forttsætter:

 -Halloween er en højtid, vi de senere år har taget til os fra USA, men historien stikker dybere. Vi har kendt Allehelgensaften i Danmark i flere hundrede år og ikke mindst af den årsag har det været vigtigt for os, at fortællingen ikke kun bygger på en amerikansk Halloween-tradition, men er baseret på dansk kultur og historie, slutter han.

Selv Gyldendal, er inde over historien, da de har “bidraget med vigtig historisk og redaktionel rådgivning i udviklingen af historien, der vækker gamle sagn til live gennem en ny fortælling”.

 -Vi er glade for at vi med “Felix og Åmanden” har en af landets bedste børne- og ungdomsforfattere til at skrive tv-serien, som Gyldendal også udgiver som bog senere på året, hvor også podcasts og oplevelser i Halloween-universet vil blive annonceret, slutter Lotte Hjortshøj, og bliver suppleret af Jacob Frische, fra Nationalmuseet.

Han siger:

 -Halloween, som vi kender det i dag, er en forholdsvis ny tradition i Danmark. Det er ikke så længe siden, at vi troede på sagnvæsner, som blandt andet blev brugt til at forklare det uforklarlige. Et af dem var Åmanden. Åmanden var kendt for at spille fortryllende musik på sit instrument, hvormed han lokkede mennesker ned i åen. I dag er disse sagn lagt på hylden, men i “Felix og Åmanden” genopstår de – i bogstavelig forstand – til Halloween, slutter han.

Læs også  Telcoerne er de største streamere

Kenneth Bøgh Andersen, der har skrevet historien har som pointeret tidligere skrevet “Antboy”, samt “Den store djævlekrig” og en række andre børne- og ungdomsbøger.

Noget instruktør Christian Grønvall glæder sig over.

Han siger:

 -Universet i “Felix og Åmanden” er sammensat af to hovedkomponenter – uhygge og humor. Men universet er intet uden dem begge. Man skal forestille sig, at der for hver en forskrækkelse, hvert et gys, er en ventil med et grin eller en lettelse. Åmanden repræsenterer alt det uhyggelige, overnaturlige og mystiske, mens hovedpersonen Felix er en ganske undseelig fyr, som gradvist udvikler sig til at blive mere modig i takt med, at fortællingen skrider frem. Jeg glæder mig over at være en del af dette projekt, hvor jeg igen skal være med til at skabe kvalitetsindhold til hele familien, slutter han.

Der er planlagt 6 episoder af 15-20 minutters varighed.

Det er Drive Studios der producerer.