Zeiss ude med lens korrektions software

Det lyder ret fint, nu hvor Zeiss er på vej med en ny såkaldt “CinCraft Mapper Lens Data Solution for more Efficient VFX Workflows”.

Lidt mere nede på jorden, har de nu bare selv “optaget” deres egne glas, og deres “forvrængning”, der derfor kan tilføjes til optagelser, hvor det er vigtigt at sådanne “fejl” ikke opleves.

Noget der – mest – er relevant i forhold til VFX billeder, hvor – for eksempel – flere lag af billeder ligges sammen, optaget med forskellige ( Zeiss ) glas, der “forvrænger” på forskellige måder.

Og hvor det tidligere – for seriøse VFX folk – var nødvendigt at optage forvrængningen, og så ellers kompensere for det i efter arbejdet, er det nu muligt “bare” at bruge CinCraft Mapper Lens Data løsningen, til at rette op på den måde en 15mm CP3 prime forvrænger, når billederne den har lavet, klippes sammen med, eller “ligges i lag”, med en Zeiss Supreme, der burde “forvrænge” mindre.

Zeiss taler i den forbindelse om “frame-accurate lens distortion”, der nu kan håndteres både kreativt ( hvor du bruger de forkerte data for at få en bestemt effekt frem ) eller konkret i forhold til VFX, hvor ting er nødt til at være ekstremt præcise allerede fra starten af.

CinCraft Mapper Softwaren samler alt Lens data og kan holde dette op imod VFX planer og meget mere

Jonathan Demuth, Product Manager, Digital Cinematography at Zeiss, forklarer:

Læs også  Bare rolig Raptor er totalt udsolgt

 -Normally, lens grids must be recorded and processed in order to obtain this data – a process that is not only very time-consuming, but also error-prone and limited in scope, starter han og fortsætter.

 -With just a few clicks, CinCraft Mapper now provides this data directly on the basis of the metadata (lens type, focus distance, aperture) captured during film production. Lost clip metadata can also be added without difficulty. For compositing and matchmoving artists, this means that they can be sure they are not only receiving accurate data without having to rely on the preceding capture and workflow procedures, but also that the entire VFX process will be simplified and accelerated. The VFX studio also benefits directly from the more efficient workflow, slutter han.

Christophe Casenave, Head of Cinematography Products at Zeiss, supplerer og siger:

 -CinCraft Mapper expands on the Zeiss eXtended Data (XD) technology that we introduced with the Zeiss Compact Prime CP.3 and have subsequently integrated into each new cine lens family, starter han og fortsætter.

 -VFX artists no longer have to rely only on eXtended Data generated by lens and camera equipment on set. Now additional and historic lens family shading and distortion data can also be provided by the CinCraft Mapper service. At the same time, the service is also compatible with the existing XD technology, forklarer han videre.

Læs også  The Quarry amok i VFX

 -CinCraft Mapper delivers industry standard ST Maps for distortion and Multiply Maps for shading. These can be used directly in compositing and matchmoving software such as Nuke, Flame, and 3DEqualizer, fortsætter han.

Og i forhold til fremtiden, lover han at Zeiss er på vej med meget mere.

 -Mapper is just the beginning for our CinCraft ecosystem. We are already looking forward to being able to offer even more services in the future, which will provide a broad range of aspects of lens looks for VFX and other applications, slutter han.

Læs videre her, hvor det ser ud til at være muligt at prøve at hente et par filer gratis.

Derefter skal der betales for denne service.

https://cincraft.zeiss.com/us/mapper