Nyt tysk wireless koncept

Tyskerne kalder deres nye koncept for “Meshlink”.

Blandt andet fordi det ( lige om snart ) er muligt at have op til 4 HD kameraer på et og samme “mesh” eller netværk, hvorefter det – pludseligt – burde være muligt at gå helt trådløs på produktioner op til 4 kameraer i 1080P.

Perspektivet i den forbindelse er – oplagt nok – at broadcastere ikke længere behøves at trække 5 kilometer fiber, men i stedet “bare” kan nøjes med at etablere nok Mesh til at alle deres kameraer er med på et af de – potentielt mange – “mesh” der er etableret på location.

Systemet er dermed ikke et “modem/telefon kort” system, men derimod ( gætter vi på ) absolut proprietært system der består – i op til 4 cam versionen – af en sender ( 4 ) og en modtager, der til sammen er et “mesh”, eller et netværk, som en OB vogn kan klippe imellem.

Og nu hvor “meshLINK”, som Broadcast Solutions, står bag er både tysk og sikkert pebret i prisen, har du gættet det.

Det kan hvad producenten lover, og lidt til.

Som de selv skriver det, tager dette system “high-quality wireless video transmission” op på det næste niveau.

Her med både sender ( til OB vogn ) og egen “node”. Lige om snart kan 3 andre kameraer sende til dette kamera, der sender 4 signaler til OB vogn i 1080P

Bedst understreget af at et 1080P netværk kan komme helt ned på 45 millisekunder ( 2,25 frames ved 50P ), og at det er muligt at UHD ned på 75 ms. ( 3,xx frames ved 50P ).

Læs også  EUs største 4K vogn kommer fra Sony og TVN

I bedste stil er det ikke kun “hastigheden” der er vigtigt for Broadcast Solutions.

Der er også tale om et “full-duplex IP” system, der encoder så englene synger.

Og nu hvor det hele sker i UHD HEVC, over ny “RF technology” er det ydermere muligt at forestå en del CCU arbejde via RCP på visse kamera typer ( dem der har åbnet op for deres RCP/CCU features i deres broadcast kameraer.

Systemet inkluderer – naturligvis – også intercom, retur video, prompter funktioner ( tænd/sluk og hastighed ) ganske som det er muligt at konfigurere dit Mesh så det kan bruges som alle andre IP-baserede hard eller software.

Systemet er slutteligt bygget op i “noder” så et kamera nu “bare” er en node, der kan konfigureres fra alle steder i verden, mens der produceres.

Herfra gætter vi på motivationen bag dette koncept ( noderne ) er fordi planerne er at starte med systemer ( Mesh ) der kan håndtere op til 4 kameraer, og – senere – tilbyde systemer der kan håndtere en F1 eller Golf produktion.

Folk der er inde i netværk, ved at det sidste nye er de såkaldte “single-frequency” og “self-healing” netværk.

Netværk der er så “AI kloge”, at de hele tiden måler på sig selv og tjekker ud om der skal skiftes frekvenser eller andet, så systemet hele tiden er optimalt.

Læs også  Delkin viser stolt 2TB CFexpress kort frem

Blandt andre features kan nævnes “Real-time adaptive video encoding”, og “automatic Video bandwidth/bitrate”.

Features opsummeret:

Low latency (ned til 45 ms i HD og 75 ms i 4K) ( 1080/2160 )

Valgfri frekvenser + AI kontrol af disse

Et Mesh netværk har en enkelt frekvens, hvorfor man sagtens kan tage flere med på større jobs ( 4-8-12 eller 24 kameraer eller feeds )

Der arbejdes med/i H.265, 4K, UHD (typisk via 12G) 

Lige nu er der kun en enkelt HD kanal i en sender/modtager. Snart bliver det til 4x 1080P (vi gætter på at det betyder en enkelt UHD kanal )

Læs videre her.

Vi har fundet en PDF om emnet her.