K35 nu som V35

Der er som bekendt en masse hype omkring alt K35.

Så meget, at der løbende bliver udtænkt nye måder at “emulere” det look som de nu hundedyre K35 glas har.

For den uindviede er K35 en serie film optikker fra en svunden fortid, som Canon stod bag, og som de – til en hvis grad – selv prøver på at “efterligne” eller “emulere” blandt andet med deres egne CN-E primes, der – som bekendt – mere eller mindre bare er Cine-ersioner af deres DSLR glas.

Det har en flok filmfolk i USA, fået øjnene op for, hvorfor de har tjekket hvordan man kan få Canon CN-E glas til at ligne K35.

Og uden at vi her på redaktionen skal gøre os kloge på om det er tilfældet, er flokket nu nået frem til et “K35 look”, med CN-E primes, der er så tæt på at de nu godt tør kalde dette look for “Canon V35”, hvor V er kort for Vintage.

Bag tiltaget står Duclos Lenses og Northwest Camera Co., der igen og igen har vist at de tænker glas og drømmer om glas, når de sover.

Og den megen fokus på glas, har så ellers fået dem til at udtænke V35, der – pænt meget (?) – ligner K35, nu bare til helt andre priser,

Læs også  Sonys Pro Telefon

Looket på nyheden er “soft, desaturated, and a unique vintage look & feel”, med det forbehold at alt jo er helt nyt, så håndtering af fokus og alt andet, er helt moderne.

Domenic Barbero fra Northwest Camera Co, forklarer:

 -Recognizing the need to provide cinematographers and rental houses with an alternative to expensive vintage lenses, the two companies (Duclos Lenses og Northwest Camera Co ) teamed up to design an aesthetic that could be applied universally to existing sets of lenses commonly found on productions. Beginning with the Canon V35 set, they have designed modifications to optically replicate the look of legendary sets such as K35s and FD Aspherical sets of vintage cinema lenses as closely as possible, slutter han og kommer dermed også lige ind på hvorfor et 24mm FD SLR objektiv fra wayBackThen, nu er oppe på noget der ligner 15.000 dollars brugt.

Han fortsætter:

 -We like to think of them as K35 Mark ii. Just enough of the old traits with something a little new and fresh for digital formats. This means more interesting ares, less contrast, and less saturation while retaining those incredible Canon skin tones. Also, we retain the original housing and add our signature engravings to set them apart from the crowd. In addition to that, we are able to convert them to PL from EF, to make them the perfect cine lens setup. We’ve also made our adjustments between the front and rear elements making service much easier to maintain, and with these being currently produced lenses, parts for service are readily available, slutter han.

Læs også  1000FPS i 4K med FOR-A

I bedste stil har flokket også lavet et par kloge videoer, der både viser det “nye&gamle” look samlet i en enkelt prime, og en længere forklaring på vejen derhen.

Vi har ingen anelse om hvad det koster at få fingre i et sæt V35.

Noget tyder dog på at det er muligt selv at levere egne Canon CN-E Prime, hvorefter prisen er nede på (omkring ) 3950 dollars for hver prime, der bliver modificeret.

Er du tilfreds med EF mount, er du nede på 2300 dollars, hvilket nærmest er en foræring.

Her et par promo videoer, den ene om  hvad V35 er, og den anden en færdig produktion optaget på netop V35.

Vi gætter på at det allerede nu er muligt at shoppe via Duclos Lenses.