DR og kultureliten 

Her i juni, er DR på vej med et arrangement, der – mildest talt – må siges at være for de få.

Der er nemlig tale om et “Stort tegnefilms-tema”, der bliver afviklet i DR Koncerthuset.

Her kan dem, der kan få fingre i en billet, eller som overhovedet kunne tænkes at være interesserede, se frem til at opleve “over 200 sangere og musikere fra DR’s kor og orkestre”, samt “kendte værter” og “mange gæstekunstnere”, hvis de som pointeret kan få fingre i en billet til den fest.

Igen.

Det hele ser ud til at blive gentaget hele 3 gange ( over 3 dage ) så måske de højkulturelle – til sammen – ikke er flere end at de alle sammen kan være i DR Koncerthuset, i løbet af de tre dage.

Når det er på plads, kan enkelte sikkert stadig huske at tegnefilm, er sådan noget fra 30erne i det forrige årtusind.

Hvilket sikkert er motivationen bag valget af “hovedvært”, der ender med at blive Jakob Stegelmann, der blot er 64-65 år gammel, når han træder ind på scenen.

DR glæder sig til at invitere eliten ind for at høre tegnefilm og musik brugt til samme

Igen.

Den type tegnefilm, som DR må være på vej med, er omvendt heller ikke til de yngste.

Et gæt er at det er smart at have været ung dengang tegne film stadig var noget med 12 billeder i sekundet, og håndtegnet i Los Angeles.

Læs også  Eurosport og discovery+ tager 5 år til

Uanset dette, kan dem der møder op, se frem til både Jakob Stegelmann, tegneren Carl Quist-Møller og de der “200 sangere og musikere fra DR’s kor og orkestre”.

Og nu hvor DR har valgt en vært, der er under 100 år gammel ( tegne film som begreb er 100 år gammel ) kan vi andre eventuelt suse i biffen og se “Avatar 2” ( kommer til december ) og der se hvad der er sket siden de tegnefilm DR har fokus påog udviklingen i dag.

DR nøjes dog ikke med at invitere eliten ind i DR Koncerthuset.

Dem der bare ikke kan lade være, kan nemlig supplere op med flotte 20 timers radio på P2, som vi – her på redaktionen – desværre ikke kender, da knappen på vores app, er gået i stykker lige der.

Tilbage i DR Koncerthuset, glæder DR sig til at du kigger forbi, de 9. & 10. juni klokken 20, eller den 11. juni klokken 15.

Skulle enkelte ikke kunne huske værten Jakob Stegelmann, var han – i 80erne – vært på en række programformater som “Så er der tegnefilm” og “Troldspejlet”.

DR Koncerthusets producent og DR P2 redaktør Nicolai Abrahamsen, glæder sig til arrangementet og siger:

 -Vi har alle oplevet den særlige magi, der opstår, når lyd og billeder virkelig spiller sammen i de bedste tegnefilm. Den magi vil vi gerne dyrke for fuld udblæsning i DR Koncerthuset – samtidig med at vi samtidig med at vi udforsker nye og anderledes krydsfelter mellem lyd, tegninger og bevægelse, starter han og fortsætter.

Læs også  Nent Group på vej ind i AVoD

 -I ugen med tegnefilmskoncerter kombinerer vi tre af vores kor og orkestre på en helt ny måde, sådan at der medvirker musikere og sangere fra både DR Big Band, DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet til hver af de syv koncerter. Oprindeligt spirede idéen frem under corona-nedlukningen, hvor vi var nødt til at tænke alternativt og kombinere vores sangere og musikere på nye måder. Nu kan vi virkelig folde idéen ud i det store format, og det giver os helt nye muligheder, som vi helt sikkert også vil benytte i fremtiden, slutter han.