Natacha er slet ikke Natacha på discovery+

Der findes åbenbart mindst 2 Natacha’er.

Den ægte, og den “fake” identitet, som “en eller anden” har taget på sig.

Komplet med fuldt navn, masser af private billeder og selv intime detaljer, der alt sammen er blevet løftet fra den ægte Natacha’s forskellige SoMe tilstedeværelser.

Natacha, altså den rigtige, er nu blevet misbrugt, i snart ti år.

Hvorfor discovery+ her fra den fra den 11. maj, kigger på om det da ikke er muligt at få stoppet den – eller de – personer, der udgiver sig for at være Natacha Bækgaard Nielsen, men som altså ikke er det.

Natacha kan således i serien “Den falske mig”, forklare hvordan hun er blevet misbrugt på alt fra de sociale medier til datingsites.

Og nu hvor det snart har stået på i 10 år, er hun så småt blot begyndt at leve det “mareridt” som de store mængder misbrug af hendes person er offer for.

Sagen er naturligvis – for længst – meldt til politiet.

Natacha hedder ikke altid Natacha når hendes falske profil bruges på dating tjenesterne

Men nu hvor de stadig er ved at gennemskue hvordan man åbner for Word, har “politiet endnu ikke har kunnet rejse en sag”.

Dermed er det så blevet TV og streamtjenesten discovery+’s tur til at se om de kan finde ud af, hvem der står bag det virtuelle misbrug af Natacha.

Læs også  Discovery Sport går fuld MetaVerse på søndag

Serien, kigger derfor på spørgsmål som: 

Hvem står bag? 

Hvorfor er hun blevet udvalgt? 

Og mange andre, der bliver stillet i løbet af denne serie.

Planen er indtil videre at finde frem til den eller de skyldige over 4 episoder.

Og gad vide om det ikke er planen at fortsætte indtil de finde hende eller ham, der har lånt Natacha’s identitet.

Natacha Bækgaard Nielsen siger:

 -Det har gjort, at jeg har lukket meget af for alt og alle. Jeg tror ikke, at jeg kan finde ord for, hvor sygt det er – og hvor meget det går over mine grænser. Jeg tror bare, at jeg er uforstående over for “hvorfor”? Hvorfor, lige mig?, slutter hun og bliver suppleret af programdirektør Pil Gundelach Brandstrup.

Hun siger:

 -Natachas historie er vigtig, fordi den desværre viser, hvor let personlige oplysninger og billeder kan blive misbrugt digitalt. Det er en meget aktuel sag om en tematik, som berører flere, end man umiddelbart tror. Det væsentlige i Natacha’s historie er, at vi får et konkret indblik i, hvor meget der skal til, før der rent faktisk kan gøres noget ved det. Samtidig viser “Den falske mig” også, hvor svært politiet kan have ved at opklare denne slags digitale forbrydelser. Det er en skræmmende, tragisk og klaustrofobisk fortælling om, hvilke alvorlige konsekvenser det har, at en fremmed tager kontrol over ens identitet, slutter hun.

Læs også  NAB2022 løfter sløret for årets tema

I følge Det Kriminalpræventive Råd, oplever hele 22.000 danskere om året at blive udsat for forskellige former for identitetstyveri. 

Antallet af såkaldte “digitale krænkelser” stiger ydermere løbende.

Og selv om at det ikke kan overraske, er det både personer “tæt på” og totalt fremmede der “krænker”.