LiveU for alvor i Skyen

Her i landet er det vist stadig sådan at den ene broadcaster har LiveU, mens den anden har Aviwest.

Om det fortsætter efter at Aviwest er blevet købt af HaiVision, suppleret med at LiveU nu har opkøbt easylive.io, skal blive spændende at finde ud af.

Sikkert ser det dog ud til at LiveU har fået sig endog særdeles konkret “cloud strategy”, der nu byder på alt hvad easylive.io kunne før, suppleret med alt hvad LiveU kan.

Konkrete planer skulle være “mere” end-to-end” workflow, baseret på “Skyen”. Såkaldt “management” af alt fra optagelser, til de mange kameraer der løber rundt den dag.

Suppleret med nye tiltag i forhold til “live contribution”.

Opkøbet af easylive.io kommer allerede fra ( idag’ish ) at tilbyde en række “remote” og “collaborative” værktøjer, der både er heldige i forhold til egentlige “cloud-baserede” produktioner, og de stadig flere “hybride produktioner”, hvor alle produktions former blandes sammen.

Det rod, lover LiveU bliver lettere at overskue, efter opkøbet.

easylive.io tilbød tidligere – udelukkende – software baserede løsninger – de opgraderes nu til “proff” løsninger med LiveU hardware

easylive.io er i den forbindelse pænt relevante, da “banale” detaljer som “video switching” ( billedmix) , grafik, alt lyd og remote studier, nu kan håndteres i en og samme “software”, der – kunne man gætte på – bliver en kombination af en LiveU rygsæk og en computer, i en nær fremtid.

Læs også  Tid til Borgen

easylive.io, levede tidligere udelukkende i en “browser”, hvilket den sikkert stadig gør.

Omvendt kunne man da godt forestille sig at det hele snart bliver flyttet over på en “afviklings iPad”, som de dygtige kollegaer i studiet kan håndtere, bruge til at stille om og alt det der er rug for på moderne TV stationer.

Samuel Wasserman, CEO and Co-founder, LiveU, siger:

 -We have been reinforcing our cloud strategy as the industry moves to cloud-based production, introducing brand new services that meet the needs of customers moving to the cloud. Recognized as the leader in mobile backpacks, we’re now consolidating our leadership in cloud-based offerings. This announcement is an important step, delivering future-proof tools that help our customers grow their business, building on our deep expertise in live production. We believe there is a significant part of the market for cloud production that wants and needs a vertically integrated solution. Our goal is to offer a fully end-to-end solution for live contribution, cloud production, orchestration, ingest and distribution, serving the needs of every type of customer from global broadcasters to niche sports and entertainment, starter han og fortsætter.

 -We’re delighted to welcome easylive.io to the LiveU family. We’re impressed by the team, customer service and robustness of the platform, backed up by the positive reaction from our joint customers. Our commitment to the cloud is clear as we’ve shown in the launch of our offerings, LiveU Matrix, and most recently Air Control and Ingest. We are sure that together we can further enhance our cloud production strategy with the tight integration of our ground-to-cloud feeds with their cloud platform offering scale, ease of use and versatility, slutter han.

Læs også  Jul fra arkivet på DRTV

Phillippe Laurent, CEO & Co-founder, easylive.io, er også glad.

Han siger:

 -Teaming up with our long-term partner has been a natural fit thanks to our shared vision and common growth opportunities. We are extremely proud of what has been accomplished for the past 10 years and incredibly thankful to our customers for their trust. This acquisition is a big step but just the beginning of the journey. Together with LiveU, our service will bring customers the best cloud live production experience with incredible new features to be announced soon. We’re thrilled to join the LiveU family, excited to continue our adventure by their sides and enthusiastic to disrupt the live production market together, slutter han.