TV2 sætter turbo på deres dækning af forsvarsforbeholdet

Ganske interessant vælger TV2 News at indgå i et større samarbejde med Radio4 i deres dækning af den kommende afstemning for eller imod forsvarsforbeholdet.

I følge Anne Mette Svane, der er chefredaktør og kanalchef på TV2 News, er mere end “hver tredje dansker i tvivl” om hvad de sådan mener om forsvarsforbeholdet.

Det er – mildest talt – voldsomt mange – her få uger før de gerne skulle sætte det kryds de ønsker at sætte.

Heldigvis har vi jo så ellers TV2 News og Radio4, der allerede her den 18. maj, hvilket er næste onsdag, afholder et større “arrangement”, hvor planen er at lære alle der ser og lytter med, lidt mere om forsvarsforbeholdet.

TV2 News sætter dog allerede turbo på deres dækning fra den 16. maj. 

Anne Mette Svane, forklarer:

 -Vi har et klart mål om, at vores dækning bliver relevant og forståelig. Vi kommer til at gå ind i de komplekse dele af forbeholdet, men vil formidle det vedkommende med interessante gæster, forståelige grafikker, debatter og reportager fra Danmark og resten af verden, starter hun og fortsætter

 -Derudover vil vi naturligvis også have fokus på at teste de argumenter, der kommer fra både ja- og nej-siden, slutter hun.

Det store arrangement, den 18. maj, bliver afholdt på Dokk1, hvor der er plads til hele 400 publikummer, der kommer med til det som TV2 kalder for “en høring”.

Læs også  Discovery åbner 2022 med dokumentar serie

Fra omkring klokken 18.45 vil “fem partiledere krydse klinger om folkeafstemningen”, suppleret af “en række eksperter”, der er tilstede for at “svare på spørgsmål fra publikum og seere”.

Det hele bliver som ofte på TV2, styret af Gertrud Højlund. 

Anne Mette Svane forklarer videre:

 -Vi ser frem til at give danskerne en unik mulighed for at blive klogere på, hvor de skal sætte deres kryds. Vi ved fra målinger, at rigtig mange fortsat er i tvivl, og det er klart vores ambition, at de skal være bedre klædt på, når de har fulgt høringen, slutter hun.

I bedste stil, er Anne Vig, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, også med.

De analyserer løbende videre som de plejer i “Tirsdagsanalysen”.

Et gæt herfra er at TV2s hovedkanal, og denne kanals flagskibe følger med op fra tidligt i næste uge, hvor TV2 News – for alvor – starter op på deres dækning.

På selve valgaftenen, overtager TV2 så TV2 News eller omvendt.

Der bliver i hvert fald samsendt så alle der ser hovedkanalen også bliver oplyst om både valget, krydset og pænt meget mere.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.