Streamerne på vej med sport

Indtil videre er den nærmeste aftale i England.

Her har teleselskabet, BT ( tidligere British Telecom ) og Warner Bros Discovery løftet sløret for at de er på vej med en såkaldt Joint Venture aftale om “BT Sport”, der nu flytter ind hos Warner Bros Discovery.

Dermed ryger ting som alt Premier League, UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premiership Rugby, UFC, the Olympic Games, tennis Grand Slams, samt alt cykling fra Tour de France til Giro d’Italia over på Eurosport.

Altså i første omgang.

Warner Bros Discovery og BT Group der har indgået et såkaldt “50:50 joint venture company”, er nemlig på vej til at skabe et enkelt sted hvor alle der vil, kan se med når der sendes “premium sport” i England og i Irland.

Og dem der ikke lige er friske på at se med på Eurosport, kan så ellers i stedet kigge med på discovery+, som alle – nuværende – BT TV kunder ( dem der har betalt ekstra for at kunne se det helt dyre sport), får foræret, nu hvor denne streamer skal til at vise lineært sport.

I første omgang er det dog planen at de to brands BT Sport og Eurosport UK fortsætter som to “brands”.

Streamerne kigger stadig mere på Live TV – som her hvor discovery+ skal til at sende alt BT sport

Men det er oplagt at der ikke gå lang tid før det hele er Warner Bros Discovery, og lidt senere discovery+.

Læs også  Viaplay går global

Aftalen der er en 93 millioner pund aftale som Warner Bros Discovery betaler BT, resulterer i en “pulje” der er over 540 millioner pund værd, målt på den såkaldte “earn-out” del, hvilket – vel sagtens – betyder at hele sports aftalen er mere end dobbelt så meget værd.

Marc Allera, CEO BT’s Consumer division, er glad og siger:

 -As a global sports and entertainment broadcaster Warner Bros Discovery is the perfect partner to work with us to take BT Sport to the next stage of its growth, starter han og fortsætter.

 -We’re excited to be joining forces to bring the best of BT Sport together with Eurosport UK to create a fantastic new sports offer alongside all the entertainment that discovery+ has to offer BT customers. I’m incredibly proud of the established, creative and innovative broadcaster that BT Sport has become.  We have a brilliant team who are dedicated to broadcasting amazing sporting moments and we look forward to working with Eurosport UK to realise the opportunities that this next stage will bring both our team and our viewers, slutter han.

Andrew Georgiou, President and Managing Director, Warner Bros. Discovery Sports Europe er også glad.

Han siger:

 -We are excited to bring fans a new premium sport offering that brings together everything they love from BT Sport and Eurosport UK, starter han og fortsætter.

Læs også  Der er stadig meget varmt på stranden

 -Combining this with our growing portfolio of premium entertainment content promises to deliver consumers a richer and deeper content proposition, not only providing greater value from their subscriptions but bringing sport to a wider entertainment audience, slutter han og løfter dermed sløret for at det – med pænt stor sikkerhed – ikke er sidste gang Warner Bros. Discovery indgår “lokale “samarbejds former, og flytter sport over på discovery+, som det ser ud til at øvelsen her ( mest ) handler om.