Sky går amok

Sky, der herhjemme lige om snart er det samme som SkyShowtime, og dermed en streamer der rent faktisk har så stort et katalog at de er værd at holde øje med, har netop løftet sløret for at de – i hvert fald Sky – fortsat har planer om at være blandt de største producenter af indhold i verden.

Nu bare uden – længere – at ville dele det med størrelser som HBO og da slet ikke med broadcasterne.

Indhold fra Sky/SkyShowtime er med andre ord på vej til at blive voldsomt eksklusivt, hvilket – vel sagtens – er årsagen til at Sky i går kunne løfte sløret for at de har skruet op for deres produktion af hvad der kunne kaldes for high end streaming indhold.

Planerne skulle konkret handle om at de er på vej med – omkring – 60 procent mere – nyt – indhold i forhold til 2021.

Dele af indholdet kommer måske først i 2023. Men nu hvor vi ved at det er på vej, er der ikke meget andet at gøre end at overveje SkyShowtime, som alternativ – eller supplement – til de tjenester der allerede købes adgang til idag.

Skulle du være i tvivl om hvor store Sky, er, så er de såmænd på vej med “mere end 200 Sky Original shows”, alene i 2022, og flere året efter.

Læs også  Peacock kommer til Europa

Stjerner som Kenneth Branagh, Suranne Jones, Katherine Ryan, Romesh Ranganathan, Keeley Hawes, Sheridan Smith, Billie Piper, Colin Farrell, Liam Hemsworth, Russell Crowe, Jodie Turner-Smith og Letitia Wright, er allerede med.

England oplever et produktionsboom – Sky har som eksempel planer om at producere indhold her for 3 mia. pund de næste tre år

Og selv om at det sikkert heller ikke overrasker, kan kunderne se frem til alt fra “The Tattooist of Auschwitz”, der er baseret på en Heather Morris bestseller, suppleret med “I Hate Suzie Too” med Billie Piper, samt “Cobra: Rebellion”, med Robert Carlyle.

På komediesiden er “Rosie Molloy Gives Up Everything”, med Sheridan Smith, samt Romantic Getaway, hvor Romesh Ranganathan og Katherine Ryan har de ledende roller.

Slutteligt er der en film/serie “Christmas Carole” på vej, hvor Suranne Jones styrer vittighederne.

Letitia Wright får den ledende rolle i “Aisha”, mens Colin Farrell er vigtig i “After Yang”.

Brian Cox, Jodie Turner-Smith, John Cena og Ann Dowd er de ledende roller i en ny politisk film, “The Independent”.

Åh ja, og nu hvor de var igang, fik de lige Russell Crowe til at instruere sammen med Liam Hemsworth i “Poker Face”, hvor – kunne man gætte på – Russell Crowe også medvirker foran kameraet.

Ellers er de på vej med musical’en “Wicked”, der er den “untold story of the Witches of Oz”, baseret på en Gregory Maguire bog, instrueret af Jon M. Chu.

Læs også  Ny global streaming enhed

Det skulle blive den første produktion, der bliver optaget i “Sky Studios Elstree”, der er et “13 studio komplex, der kommer til at ligge studier til produktioner for ( mindst ) 3 milliarder pund, de næste tre år. ( cirka 60 års DFI budget )

Zai Bennett, Managing Director, Content Sky UK and Ireland, er glad og siger:

 -Great stories have the power to help us connect with each other, and at its best entertainment isn’t something we watch, it’s something we feel and experience. That’s why we’re creating and investing in world-class original storytelling to give our customers even more of their favourite shows and films than ever before. We’re delighted to be working with some of the best UK and international talent, both on and off screen, to bring these stories to life, slutter han.

Ud over de nye film og serier, er Sky allerede på vej med – blandt andet  – “This England” med Kenneth Branagh, “The Midwich Cuckoos” med Keeley Hawes, “Gangs of London” sæson 2, med Sope Dirisu, “Funny Woman” med Gemma Arterton, “Brassic” sæson 4.

Suppleret med film ( Sky Originals ) som “The Amazing Maurice” med Gemma Arterton, Emilia Clarke og Hugh Laurie, samt “Borderland” med Colin Morgan, Aml Ameen, Felicity Jones og Mark Strong.

Læs også  Streammarkedet og det lineære er ændret for altid

Som vi husker det, bliver “The Time Traveler’s Wife” og “The Flight Attendant” sæson 2, allerede streamet andre steder.

Men kommer altså også på SkyShowtime, på et tidspunkt.

Åh jo, og er Sky jo også inde over “House of the Drago” ( Game of Thrones prequel ).