Investeringer i indhold er enorme

Vi er sikkert flere der undrede os over at DR ikke allerede for flere år siden, havde bemærket en prisudvikling på indkøb af indhold.

Som vi alle helt sikkert husker det, resulterede denne Tornerose søvn, i at DR valgte at droppe en stort anlagt kostume serie, der allerede var udviklet på for millioner.

Sådan er det sikkert også for Amazon Prime Video.

De ser dog ud til at være klar over at priserne er stukket totalt af i England, hvorfor de – ligesom alle de andre streamere – nu producere i alt fra Spanien til USA og Asien.

Investeringerne i indhold er og bliver dog voldsomme.

Som eksempel har Amazon Prime Video UK således investeret hvad der svarer til omkring 20 års budget på DFI, i indhold der er tænkt som indhold der skal få kunder i butikken, de sidste 3 år.

Det kan man ikke ligefrem påstå at endnu en kostume dramaserie gør.

Serien Upload der ikke bliver produceret i England er netop blevet forlænget med sæson 3 der går i optagelse senere i år

Tilbage i England.

Eller rettere overalt hvor Prime Video producerer indhold, er vurderingen at den milliard pund, der er blevet investeret i indholds produktion alene i England, er “godt givet ud”.

Det var i hvert fald det en række chefer blev enige om, her forleden, hvor en række Prime Video chefer hang ud på The Londoner Hotel in Leicester Square, i hvad de selv kaldte for deres “UK showcase”, der bedst kan beskrives som hvad de nu kommer til at streame de næste 6-12 måneder.

Ikke overraskende havde Amazon Studios, derfor en bunke “talenter” med, som cheferne Georgia Brown og Dan Grabiner, samt – blandt andet – en masse skuespillere, instruktører og forfattere, der alle har det til fælles at de har været med til at skabe indhold som mange hundrede, måske tusind-millioner af glade kunder har kigget på.

Læs også  Forhøret får en tredje sæson

Blandt de fremmødte var Louis Theroux, KSI, Jessica Raine, Peter Capaldi, Nikesh Patel, Katherine Ryan, Jez Butterworth, Naomi Alderman, og flokken bag “The Boys”, der er på vej ind i en ny sæson, om et par uger.

Udviklingen i forhold til “indhold” har i den forbindelse også udviklet sig.

Det er – som eksempel – ikke længere nok at sende “en masse sport”, og så håbe på at seerne ikke siver.

På samme måde, kan indhold heller ikke bare være “godt nok”, var et par af de udsagn dagen bød på.

Og ganske apropos, er Prime Video på vej med endnu mere “high end” sport, flere klasse “A” spillefilm og serier der bare ikke kan blive vilde nok.

Suppleret med alle de andre – nye – ideer, Prime Video UK Head Chris Bird roder med.

Som eksempel, er der stadig en masse millioner mennesker der hvert år ( før og efter Corona ) der rejser til London, for at gå i teatret.

Det har Prime Video folkene tænkt lidt over, hvorfor de nu er på vej ind i teater-verdenen, i første omgang med mere “Soho Theatre Live”, der som navnet antyder handler om livet på de mange teatre i London.

Og så er der jo sporten.

Prime Video UK har målt på det, og det er – ikke overraskende – smart at producere og sende det sport folk er mest vilde med.

Så det fortsætter de med.

Igen.

Vi er – indtil videre – stadig kun i England.

Læs også  YouTube Premium er ude

Men det er klart at alt “GP Moto” i Spanien, er en del af Amazon Prime nu, ganske NHL ser ud til at interessere Amazon i USA.

Tilbage i England, forklarer Chris Bird:

 -We’ve spent a long time building a service that offers customers a variety of ways to access the TV shows and movies they love–either included as part of their subscription, as an add-on channel or being able to rent or buy at a low price. We have invested more than £1 billion on TV series, movies, and live sport since 2018. But it’s just as important that we’re investing in the UK’s world-leading production and creative industries, with a growing number of UK Originals; through a £10 million commitment to training and skills schemes; and by taking a long-term lease at Shepperton Studios, starter han og bliver suppleret af Alex Green, der er MD Live Sport, Prime Video Europe.

Han har mest planer for sporten, og siger:

 -When we committed to reinvesting the fees generated from the US Open final, it was important for us to take the time to fully understand the existing barriers that girls and young women face when playing tennis. We need to ensure that we are helping to foster the right environment in which girls can feel empowered to play and learn the sport, starter han og fortsætter.

 -Our work with the LTA (Lawn Tennis Association) has helped us take huge strides in this area and this fund will directly tackle these barriers later this year, slutter han og glemmer sådan lidt at de jo også streamede alle kampene eksklusivt.

Læs også  HBO Max kommer alligevel

Tilbage til film og serie produktionen, der såmænd også kigger på sporten, er Prime Video på vej med “Fifteen-Love”, fra World Productions (Vigil), der er en del af ITV Studios.

Som Chris Bird, Eva Riley og Toby MacDonald instruerer.

Serien kigger på livet ( det er fiktion ) i den helt tunge ende af “elite tennis”, hvor pengene som bekendte er store, hvorfor der tit er en masse ballade med “power, sex, og ambitions”, som pitch siger det.

Prime Video UK er ydermere på vej med andre “UK Amazon Original series”, som resten af verden også får øjnenen i.

Herunder et par true-crime serier, “The first” og “The Disappearance of Patricia Hall”, der ( vist nok ) begge er fra ITN Productions.

I den mere eksotiske ende er UK afdelingen også på vej med “Three Mothers” fra et lille “indie” selskab i Skotland, Firecrest Films.

Denne serie handler om “dengang” Internettet var helt nyt og hvor tre mødre pludselig befandt sig i en “serie af events”, der hurtigt fik hele verdens bevågenhed.

En sidste sports “dokumentar” er “Ben Stokes: Phoenix from the Ashes”, der handler om Englands (?) tidligere cricket kaptajn, der taler om hans liv med denne sport.

Et gæt er at England såmænd også får lov til at se alle de spanske, amerikanske og de andre produktion som Amazon står bag ude i resten af verden.

Her i landet får kunder hos denne streamer, formodentligt det hele.

Her lige promo for den nært forestående “The Boys” sæson 3, der får premiere tidligt i juni og “Upload” der netop er blevet forlænget med en ny kommende sæson.