Alexa 35 lækket

Så slap nyheden om det kommende “The Alexa 35” ellers ud.

Og selv om at det først er en gang i næste uge der er officielt premiere, er alt fra specs til billeder af dyret altså allerede ude.

Nyheden, der bliver et 1,5 blænders bedre DR kamera end alle tidligere Arri Cams, er dermed et 17 blænders kamera ( dynamic range ), der kommer med en ny 4,6 K sensor, der ser ud til at have rigtig svært ved at komme op over 120 fps.

Den elektroniske shutter til trods.

Der er også kommet en helt ny “Color Science”, der denne gang hedder Reveal, der “fuldt ud” bruger alle de data som kameraets sensor opfanger.

Den nye sensor, skulle kunne håndtere EI 2560 eller EI 6400, uden støj på sensor, samtidig med at der stadig produceres rene billeder i “low light”.

Det er lidt uklart om de 2560 eller 6400 EI kan omskrives direkte til ISO.

Sikkert skulle det dog være at Arri kalder deres nye Alexa 35 for et “High ISO” kamera ( selv om at de oplyser native ISO i EI ).

Kameraet skulle kunne optage i hele 19 formater ( højde x bredde ).

Lettere forvirende er kameraet udstyret med en Super 35 4:3 native 4K sensor (??), der – omvendt – ikke ser ud til at kunne optages i. (?) ( vi gætter på at det er en 3:2 sensor, og at 4:3 er en fejl )

Læs også  Arri fravælger aktivt LF med ALEV 4

Open gate er nemlig et 3:2 format, der omvendt bliver rigtigt morsomt med en x1,8 eller x2 anamorfisk prime.

Premieren på næste tirsdag kommer dermed til at handle pænt meget om hvad den her Reveal Color Science kommer til at betyde for et miljø, der er netop så vilde med Arri og derfor også det kommende Alexa 35, at det formodentligt bliver en industri standard i det sekund det er muligt at rive nyheden ned af hylderne og producere på det.

Kameraet der nu kan optage i en ny Log, som Arri kalder for LogC4, skulle tilbyde ( om muligt ) endnu mere dynamic range, specielt hvis der optages i ArriRAW.

Der var indtil lækket flere der håbede på at Arri var på vej med et Entry level kamera.

Det ser ud til at være tilfældet.

Priserne bliver dog pænt tunge.

Arri selv kalder nemlig kameraet for et “fully-featured Arri production camera”, der nu har mere CPU end et “fuldt Alexa”, i en krop der er på størrelse med et Mini.

Og udstyret med 1TB eller 2TB Codex Compact Drives, alt efter hvor hurtigt du skal optage, suppleret med en MVF-2 viewfinder, kan der vist ingen tvivl herske om at enhver Arri Fanboy kan se frem til et kamera, der lever op til alle forventningerne.

Læs også  IP på NAB2019

Kameraer er som forventet udstyret med B-Mount, og arbejder derfor i 24 Volt og forventes at komme til at koste noget der ligner et Mini LF, altså 600-700.000 kroner før moms.