LiveU garanterer 60Mbits slices nu

Det handler stadig en del om at få testet det kommende 5G netværk ud, hvorfor LiveU – i princippet  – stadig ikke helt kan love at deres LU800 modem/rygsæk permanent kan overføre op til 60 Mbit/s slices.

De sidste par tests, ser dog ud til at have “bevist” at selv under de værst tænkelige forhold, er det muligt at få “tildelt” en slice der holder “garanteret” 60 mbit/s hele vejen gennem systemet, hvilket er en ny rekord.

Vil du have mere igennem samtidig, skal du bare have flere “slices igang”, typisk via flere modems, eller flere “5G sendere”.

Alt sammen noget der er blevet testet gevaldigt igennem af Ericsson og RAI, der som hardware producent og broadcaster har en udtalt interesse i at der kan overføres mest muligt, hurtigst muligt.

Noget der ser ud til at være lykkedes i deres “EU 5G-RECORDS” projekt, som LiveU også har været med inde over.

Konceptet bag tiltaget, som du kan læse mere om her, er/var at udvikle, integrere og valideres 5G som det kommende netværk for “end-to-end” 5G “distribution”.

5G netværket er opdelt i såkaldte slices – derfor er LiveU’s garanti om 60Mbit/s i en enkelt slice en flot rekord

Og nu hvor målgruppen – i dette tilfælde – er det professionelle AV miljø, blev der arbejdet ekstra hårdt for at få det hele til at spille.

Som vi forstår det, er de såkaldte “5G Slices”, ikke så meget, hvad der kan overføres på en enkelt modem, men hvad der med “garanti” kommer frem, fra sender til modtager.

Læs også  BT valgte Ikegami

Bondes der – typisk med flere modems, og måske også med flere netværk ( private, offentlige og andet ) kommer den “garanterede” båndbredde langt højere op.

En slice ser i den forbindelse ud til at være den absolut mindst “sikre” mængde data der kan overføres, nærmest uanset alt.

Som eksempel kunne alverdens reality, for fremtiden nøjes med at sende et par kameraer og lidt hardware ud i den store verden, og så ellers logge alt i Rumænien, og klippe tingene hjemme i kælderen, nærmest i realtid.

Tilbage til LU800 PRO som LiveU er ret stolte over, har denne været brugt ved en række test, hvor der både er blevet sendt “hjem” fra Aachen i Tyskland til RAI Studio Labs i Turin Italien, og meget andet.

Og nu hvor der stod en LiveU LU2000 server til at modtage alle signalerne i Turin, der konverterede dem til SMPTE perfekt video, gik alt som bekendt godt ( vi er pænt sikre på at det er de test der blev udført under Eurovision finalen.

Detaljen i den forbindelse, er at det var en test, hvor både de offentlige og et Ericsson 5G Stand-Alone private (NPN) 5G netværk, var igang.

Og nu hvor dette setup kunne levere 60 Mbps ( megabits i sekundet ) pr slice, var det blot et spørgsmål om at have nok slices, til at kunne håndtere den ønskede båndbredde.

Baruch Altman, AVP Technologies and Projects, LiveU, siger:

 -This was a very important, comprehensive set of tests of network slicing scenarios, providing clearly measurable results. The trial also highlighted the key role that LiveU’s IP-bonding will play when it comes to resilient professional production in real-world conditions, including where and when dedicated slices for upload (UL) will be deployed, starter han og fortsætter.

Læs også  Teradek går i Sony Skyen

 -In some tests, the transmission was conducted with a single modem over the uplink-oriented, “guaranteed performance slice”, forklarer han videre.

 -In other tests, transmissions used the best-effort slice. In further tests, the transmission used LiveU bonding of both the uplink-oriented “guaranteed performance” slice and the remaining slice. Additionally, transmission performance was measured while emulated congestion was applied to the network in parallel to the LU800 PRO uplink transmission, slutter han.

I forhold til selve modem, var det reelt også et spørgsmål om at dette blev testet igennem.

Om dette siger Baruch Altman:

 -The tests showed that the LU800 modem was allocated the full 60 Mbps of the “guaranteed bandwidth” slice when it transmitted alone on it, even when UL load was emulated onto the second, best-effort slice. However, when the “guaranteed UL performance” slice was then deliberately congested, uplink bandwidth allocated to the LU800 modem for the media production was, as expected, reduced. When the LU800 PRO also used a second modem – thus bonding that lower-performing shared “guaranteed UL bandwidth” slice with a completely other (commercial) network – the transmission bandwidth of the LU800 significantly increased and the uplink transmission was sustainable and reliable with high bandwidth. Successfully bonding transmissions over two slices, the uplink-oriented “guaranteed bandwidth” bonded with the best effort one, was also demonstrated in these trials, slutter han.

Læs også  Sonys Pro Telefon

I bedste stil er 5G nu så hurtig, at det også var muligt at teste en række audio features, herunder “intercom” og “return audio”.

Og nu hvor de alligevel var igang med at teste “latency” på 5G, testede de også muligeden for at håndtere blænde, farver og alt andet RCP/CCU remote over 5G nettet.

Altman fortsætter:

 -LiveU customers are looking for guaranteed bandwidth, latency and reliability and that applies equally in the 5G era as previously. It’s unlikely that in real-world, commercial remote productions, using either private or public 5G networks, a high-bandwidth UL-oriented “guaranteed performance” slice will be allocated in its entirety to a single transmitting modem/camera. And that’s before accounting for less optimal conditions and coverage, 4K transmissions etc. LiveU has played a highly active role in a multitude of 5G trials, alongside real-world uses, so that we’re ready and best positioned to allow our customers to take advantage of any and all 5G developments, network slicing included. This trial shows that even in that situation, IP bonding provides a level of resiliency otherwise simply not possible and that’s vital for customers operating in the world of live production, slutter han.