BBC lukker og slukker snart

PBS TV stationerne rundt om i verden har det hårdt for tiden.

Tag som eksempel England, hvor BBC netop har fået at vide – af Culture Secretary Nadine Dorries – at de skal spare sig selv ihjel, hvilket de så er gået igang med.

Baggrunden er at den nuværende kulturminister, der allerede har gjort sig populær ved at pointere at hun deler sit Netflix Abo med 4 andre, ikke mener at BBC skal have nogle offentlige midler, fra 2027.

Det har dog vist sig svært sådan bare lige at dræbe BBC hvorfor hun – ganske som den borgerlige fløj herhjemme – fandt på at BBC skal spare netop så meget, at størrelsen sikkert bare går hen og dør helt af sig selv.

Igen, ganske som herhjemme.

Og det er så den øvelse BBC reagerer på i disse dage.

I første omgang ved at flytte CBBC og BBC Four over på en kommende online platform, som man kunne gætte også ( snart ) kommer til at inkludere BBC Three, selv om at denne station netop er blevet lineær igen.

Der skal spares heftigt på BBC – et gæt er at det går mest ud over indholdsproduktionen

Flytningen følges op med 1000 fyringer, der ikke – direkte – har relation til at CBBC og BBC Four bliver rent digitale.

Det handler mere om at skabe “the blueprint to build a digital-first public service media organisation”. ( der skal dog også spares flere hundrede millioner pund på indholds produktionen til disse platforme, red. )

Læs også  702.000 husstande uden almindeligt TV

Som vi forstår det, er planerne igang og nært forestående, dog med det forbehold at det er meningen at implementere de mange besparelser over de næste par år, da det jo først er i 2027, at den nuværende kulturminister mener at BBC må klare sig selv. ( licensen udfases i 2027 )

Planerne er lignende på radio siden hvor blandt andet Radio 4 Extra er på vej til at blive tilsvarende digital og sparet ihjel.

BBC World News og ( alle ) BBC News channels bliver til en og samme størrelse, hvilket betyder at der for fremtiden kun vil være en enkelt 24 timers nyheds kanal, uanset hvor i verden du kigger eller lytter med.

Engelsk regional TV får på samme måde øksen, og bliver lukket i blandt andet Oxford og Cambridge, som en del af besparelserne.

BBC har omvendt også en nærmest umulig udfordring.

BBC Three der netop er blevet lineær igen, formodes at blive digital igen igen.

Der skal således spares omkring 285 millioner pund årligt, hvilket – som herhjemme – ender med at betyder at der – i enkelte år – skal spares endnu mere.

Der skal således spares 500 millioner pund på indholds produktion hos BBC, allerede fra i år ( over 12 måneder, fra april i dette forår ).

BBC, der reelt blot oplever at deres licens indkomst bliver frosset frem til 2027, slås dog også med en høj inflation i mange år og det kedelige faktum at de allerede har fyret 1200 mennesker her de sidste 18 måneder.

Læs også  England vil kende PBS streamtal

Derfor er det pænt trist at øvelsen nu skal gentages, bare væsenligt mere brutalt.

Der var ( alt efter hvordan du regner ) omkrting 19.000 ansatte på hele BBC, før de nu 18 måneder gamle fyringer af 1200 medarbejdere, der bliver fulgt op af 1000 andre der må gå nu.

Så de aktuelle fyringer repræsenterer altså “kun” 10 procent af de ansatte.