Ncam bedre venner med Unreal Engine 5

Der er som bekendt ingen grænser for hvad den der filmbranche sådan går og finder på.

Og skulle der nogensinde opstå et problem med at få nye ideer realiseret, har vi heldigvis – blandt andet – Ncam, der netop har opdateret deres AR Suite Lite plugin, der – for interesserede – stadig er gratis i lite versionen selv om at der programmeres hardcore til Unreal Engine 5.

Det betyder – i princippet – at du kan komme pænt langt med gratis software, fra blandt andet Ncam, hvis du går og roder med virtuelle verdener, eller det der er vildere.

Blandt de features – vi forstår – er nye, er et nyt “Nanite geometry system”, der i følge Ncam skulle gøre det både lettere og sjovere at arbejde i Unreal – real-time projects.

Der skulle også være en række nye “automating essential processes for teams” bygget ind i løsningen.

Om det så er med i lite versionen erkender vi ikke at vide.

Igen.

Det er stadig pænt teknisk at rode med AR og alt det andet man kan med Ncam’s AR Suite Lite plugin

Kan software det du efterspørger, ligner det en god investering.

Nic Hatch, CEO at Ncam, forklarer:

 -With AR Suite, artists can start working in UE5 in as little as 30 seconds, providing a fast path to one of the most powerful production tools on the planet, starter han og fortsætter.

Læs også  Når VR endelig virker

-By automating time-intensive tasks like setup and compositing, studios can take full advantage of the new features in a way that makes UE5 feel even more accessible to artists working on real-time projects, slutter han.

AR Suite der er fra 2020, er tænkt som en “automated bridge”, der forbinder real-time tracking data med Unreal Engine.

På en sådan måde at filmfolk og andre kreative ikke behøves at være helt så super tekniske, og stadig få en masse sjovt ind i eller ud af deres Unreal Engine.

Ncam fokuserer måske mest på film, TV og broadcast. Men det er klart at dem der roder med virtuelle produktioner eller AR også finder features her, der kunne rænkes at få smilet frem.

Folk der – næsten – er opdaterede på AR Suite Lite plugin, kan glæde sig over at den nyeste version kan linke teams ind i en eller flere “tracking pipelines” uden at der skal kodes, eller rodes med såkaldt “system integrations”.

Kombineres softwaren med hardware som det Ncam står bag, spiller det hele – om muligt – endnu bedre.

Vi kender ikke prisen på den fulde software.

Gør du heller ikke det, kunne det være et forsøg værd at teste den gratis lite version ud, og se om den ligner det hit du lige gik og manglede.

Læs også  Adobe købte Allegorithmic

Ud over automatiseringen tilbyder opdateringen også “Improved Tracking Data and Video Synchronization”, samt Ncam’s SDKLITE Protocol.

Roder du tit med produktioner hvor der bruges vintage glas eller andet, er der nu også indbygget support for “Epic’s Built-in Lens Distortion Framework”, der mere eller mindre giver dig ( flere ) muligeder for at arbejde med glas der ikke er udstyret med en dataport.

Læs videre her.