Matthews opfinder bedre stativ spreder

Alle der har stået og sloges, specielt med de lidt større stativer, der – åbenbart – ikke skal holdes sammen nede ved jorden, fordi de 50-75 kilo kamera og zoom optik der er monteret øverst jo slet ikke vejer noget.

Og bevares.

Alverdens Vinten og Sachtler OB stativer plejer da heller ikke at vælte, eller andet.

Igen.

Sådan tænker de ikke henne i USA.

Der har man både seler livrem og SydVest på, uanset om vi er ude i en ørken.

Derfor har Matthews opfundet The “3iSpreader”, der – som du kan forestille sig, sørger for at hverken stativ kamera eller andet – nogen sinde – vælter.

Og selv om at det – primært – er født til “film ben”, der mere eller mindre er de store Ronford-Baker og OConnor ben, er det helt sikkert værd at se om denne “stativ spreder” ikke også passer til andet.

Der er en masse smart i den her spreader, huller så hvert ben er lige langt væk løft den tynde metal pind center, drej og det er ikke længere låst etc.

3iSpreader er i den forbindelse – også – lidt af et gimmick.

Lige om snart CineGear Expo, så hvorfor ikke også tage noget sjovt med, der rent faktisk kunne tænkes også at kunne bruges på den næste produktion. ( løsningen er allerede gennemtestet )

Som de siger det på Matthews, så har benene ( altså de her Ronford-Baker og OConnor ben ) ikke rigtigt ændret sig de sidste 100 år.

Læs også  JVC Roadshow i næste uge

Specielt stativernes “spikes” og metallets diameter har ikke ændret sig.

Så hvorfor ikke bare lige bygge en spreder der sikrer flere ting.

Som eksempel løfter denne nye “trekant” “sig selv” op fra jorden, så den ikke længere enten ligger og skraber mod gulvet i det “mansion” der bliver optaget i.

Og de spikes alle Ronford-Baker / OConnor ben er udstyret med, trænger da også lige til et par gummi dutter.

Specielt hvis du er i studiet hele tiden.

Der er jo heller ingen grund til at ødelægge det gulv.

Når det er på plads, er det hele så eller – som du kan forvente det – tungt, lavet ordentligt og født til at få tæv.

Ikke flere ødelagte gulve på location, eller regninger fra studiets snedker der lige skiftede et par planker..

Som vi læser det, er hvert af de ( spreader ) tre ben fra 38 til 71 centimeter lange, og er – bedst af alt – alle udstyret med “huller” der har den samme afstand, så – hvis stativet skal være lavt – kan du lige gå 4 huller ud, og alt er på på plads til næste optagelse. ( og kan låses med et klik låst, klik ( løft ) og benene er åbne )

Matthews forklarer i forbifarten, at det er “et par venner af huset” Mark Irwin ASC/CSC, Matt Irwin, og Ray Irwin, der udtænkte konceptet hvorefter det er blevet lejet ud i Canada, Puerto Rico og nogle få steder i USA, for at sikre at “the 3i”, der nu officielt er blevet til “The 3iSpreader”, der nu er sat i produktion, så vi andre også kan få fingre i den.

Læs også  Grass Valley og NEP lidt bedre venner

Du kan læse mere om nyheden her.

Herunder en promo for nyheden, der bliver vist frem på CineGear Expo, lige om snart.