Arri fravælger aktivt LF med ALEV 4

Dem der har spekuleret over hvorfor de skal betale en del mere end 500.000 kroner for at få fingerne i et herligt Alexa 35, der “ikke engang” er et LF, eller Large Format kamera, behøves ikke tænke mere over den detalje.

Det korte svar er at der kommer aldrig en Large Format version af ALEV 4, hvilket Arri netop har løftet sløret for i samtaler med CVP i London, i forbindelse med deres fine gennemgang af hvad du kan forlange af en ALEV 4.

Samtalerne der både var lange og meget tekniske kom blandt andet ind på hvordan Arri skaber deres ALEV 4.

Og ud over at denne sensor “kun” kan bruges i et Super 35 kamera, bliver denne ( ALEV 4 ) altså aldrig “stitched”, eller samlet af “to stykker sensorer”vilket netop har givet problemer for RED ( problemer der kan håndteres med software ).

Dermed ser Arri ud til at have besluttet at denne generation af deres sensorer ikke – aldrig – kommer til at kunne findes inde i et  Large Format kamera.

Arri’s første nye sensor i 12-13 år kommer aldrig ud i en LF version, Arri siger at det ikke er fysisk muligt

Derfor skal dem der ønsker at eje et Full Frame Arri, altså enten vente på (?) ALEV 5, eller “nøjes” med Arri’s nu snart 12-13 år gamle sensor teknik.

Når det er på plads, er det nye Alexa 35 netop så meget bedre i lavt lys, eller underbelyst, at der ikke er “meget andet at gøre” end at vælge S35 vejen, og så ellers fortsætte med det glas og hardware den enkelte er vant til.

Læs også  Arri i NAB humør

Fanboys har allerede både “besluttet”, “kunne se” og “klart oplevet” at den nye ALEV 4 sensor giver en langt bedre billedkvalitet end ALEV 3.

Detaljer som “Dynamic range”, “contrast”, “sensitivity” og “color” er alle “bedre” med det den nye sensor.

Selve sensor der er en 4608 x 3164, pixel sensor, med photosites der er 6.075 μm store, er i sig selv pænt lysfølsomhed, og med et aktivt billede område på 28.00 x 19.20 mm kan alt det gamle udstyr ( læs glas ) fortsat bruges.

Det store spørgsmål er derfor hvornår der kommer et ALEV 5 kamera, nu hvor der aldrig ( ? ) kommer et Alexa ALEV 4 LF eller 65 kamera, hvor en masse sensorer er limet sammen.

Som Arri folkenen har forklaret siger det om en fremtid hvor et ALEV 4 LF eller et ALEV 465 kamera lander på markedet:

 -Unfortunately never!

De forklarer:

 -Stitching is physically impossible due to sensor’s specific design. Consequently, it can’t be stitched together to make it a larger sensor. If so, in order to achieve the ALEV 4’s level of imagery and in larger sensor size, a whole new sensor has to be developed. It may take years till we see a new large-format camera from Arri that incorporates the ALEV 4 capabilities, slutter Arri folkene.

Vi har fundet den video som CVP har frigivet i forbindelse premieren på Alexa 35

Læs også  På Tour med Axon til IP land