Chilbal dok om tropiske koralrev vinder fornem pris

Pernille Semler & Bent Yde Jørgensen der er det samme som Chilbal Film, ser ud til at netop at have vundet en endog rigtig flot pris.

Prisen, der også er kendt som The Ocean Geographic Societys Pictures of the Year, er netop høstet på en festival i Australien, der premierer verdens bedste naturfilm.

Og nu hvor Chilbal Film altså står bag en dokumentar, der handler om “klimaforandringer og tropiske koralrev”, der “ifølge forskerne” kunne tænkes at være væk allerede i 2050, er det – som det fremgår af filmen – ved at være på tide at “vi alle sammen” gør noget ved det problem.

Her BTS billeder fra produktionen

Selve opbygningen er kombination af “fortællinger om det fascinerende liv på koralrevene” og de problemer koral revene har som konsekvens af klimaforandringerne.

Konkret er der nemlig “færre fisk på revene, flere og voldsommere storme, koralblegning” og andre problemer.

Chilbal Film fortæller om motivationen bag produktionen:

 -Med dokumentarfilmen ønsker vi at skabe øget fokus og formidle viden om klimaforandringer og havmiljøet. For klimaforandringerne er i høj grad synlige ude i verden. Koralblegning, færre fisk i havene og hyppigere og kraftigere storme sætter deres præg på dagligdagen for de mange millioner mennesker, der bor ved revene og finder deres føde derude, starter de og fortsætter.

Læs også  Metoo format lander på Kanal 5

 -Koralrev er verdens største marine økosystem med en flora og fauna, der er rigere end noget andet sted i havet. Koralrev er et af de mest komplekse økosystemer på planeten og er hjemsted for mere end 3.000 forskellige fiskearter, 600 forskellige typer koraller og tusindvis andre planter og dyr. Koralrev dækker kun 1 % af havenes areal. Det er afgjort med rette, at koralrev betegnes som havets regnskov, slutter de.

Dokumentarfilmen, “Tropiske koralrev under pres”, er produceret af Chilbal Film, der som pointeret er Pernille Semler & Bent Yde Jørgensen.

De har i bedste stil selv udtænkt ideen, tilrettelagt og fotograferet det hele.

Produktionen har modtaget støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje. 

Her en promo