Streamerne har stadig ikke kommenteret

Nu hvor det snart er flere uger siden den nuværende regering besluttede sig for at pålægge alt streaming en afgift på 6 procent, som alle jo ved blot bliver sendt videre til slutkunderne, har streamerne stadig ikke kommenteret på udviklingen.

Eller rettere.

Det har de, bare ikke officielt.

Som eksempel kunne vi for et par uger siden konstatere at President og CEO for Viaplay Group Anders Jensen, mildest talt er mere end meget ærgelig over en kommende skat, der – vil – påvirke både stream markedet, suppleret med de allerede eksisterende problemer, der har sat alt stream produktion på stand by.

I princippet er stand by udviklingen ikke afstedkommet af den kommende skat, men derimod af en rettighedsaftale mellem Producentforeningen og Create Denmark, der allerede “er på vej til møder med streamingtjenesterne” og sikkert på vej med en række formuleringer der – alligevel – ikke kræver at streamerne ikke skal til at oplyse deres fulde omsætning og rigtige antal kunder.

Når det så falder på plads, kunne man håbe på at sommerens mange produktioner igen kan gå i optagelse, eller blive planlagt, i stedet for at måtte lade livet på grund af en aftale, der – forresten – slet ikke kan realiseres.

TV2 har lukket for udviklingen og produktion af TV serier indtil rettighedsaftalen i forhold til TV2 Play er ændret

Desværre stopper festen jo ikke der.

Læs også  Forhøret storhitter

Lige om snart, skal streamerne forholde sig til at en million kunder – cirka – koster 60-90 millioner kroner i afgifter til staten, der – naturligvis – bliver tørret af på stream kunderne, der – igen – ingen planer har om at udskifte deres husalter med en biograf tur, for at se en eller flere af de film de ender med at finansiere.

I den forbindelse har streamerne som bekendt gået pænt meget på listefødder.

De har ikke rigtigt kommenteret på “stream skatten”, der – mere eller mindre – “er en skat, der skal bruges til at finansiere fortiden”.

Som President og CEO for Viaplay Group Anders Jensen siger det er stream skatten “an attempt to preserve the past”, ved at lade streamkunder betale for produkter de ikke længere ønsker.

Nu viser det sig så at Norge er ved at indføre en lignende skat.

Og selv om at vi ikke ved meget, endnu, skulle både Viaplay og Warner Bros. Discovery være “meget skeptiske” i forhold til “strømmeskatten” der både kommer på et tidspunkt hvor “markedet er overophedet” suppleret med at både Viaplay og Warner Bros. Discovery allerede har “målt” på udviklingen i forhold til et skat på streaming på de danske 6 procent.

I kampanje.com siger norgessjef i Warner Bros. Discovery: ( ikke Christina Sulebakk, red. )

Læs også  X Factor storhitter fortsat

 -Vi ser fra Danmark at for mye regulering har motsatt effekt.

Altså at regulering af et marked, i dette tilfælde streammarkedet, nærmest reagerer øjeblikkeligt når en regering “lover” at priserne snart stiger med 6 procent, eller 10-20 kroner om måneden.

Igen.

De siger ikke meget mere.

Man skulle næsten tro at de har en plan