Jørgen Leth tilbage på TV

Dem der har haft det svært med Tour de France ude den nu 85 årige Jørgen Leth, kan glæde sig til det nært forestående Tour de France.

Her er Jørgen Leth nemlig med når det bliver tid til Tour de France på Warner Bros. Discovery’s platforme discovery+ og Eurosport.

Dermed kan der vel ingen tvivl herske om at seertallene bliver løftet gevaldigt begge steder.

Specielt nu hvor selveste Tour de France starter i vores lokale hovedstad, her den den 1. juli, hvor de mange cykelryttere skal cykle 13 kilometer, suppleret med to andre etaper i Nyborg og Sønderborg. 

Alt dette – og meget mere – skal Jørgen Leth så ellers kommentere på.

Her i landet sågar “på location”, som en del af Discoverys location-studier i de byer hvor der cykles.

Jørgen Leth bliver dog ikke alene.

Han får nemlig hjælp af Bastian Emil Goldschmidt, Simon Egeskov og Morten Bennekou.

Bastian Emil og Jørgen Leth er igen igang med at tale om cykler

Bedst af alt kan pressen møde Jørgen Leth her den 29. juni, hvor Tivoli præsenterer den såkaldte “holdpræsentation”.

I dette tilfælde er det dog lidt uklart om discovery har etableret et studie i Tivoli til lejligheden, eller om Jørgen Leth blot er “i studiet” ( hvor dette nu end befinder sig ).

Er det sidste tilfældet, må pressen tage en vogn derhen.

Læs også  Kaspar Munk på HBO Nordic

Jørgen Leth glæder sig og siger:

 -Jeg synes selvfølgelig, det er dejligt at være med til at dække Tour de France igen. Det har jeg savnet. Det bliver en helt speciel oplevelse at se feltet rulle igennem Danmark. Det virker stadig nærmest uvirkeligt. Det er også herligt at arbejde med Bastian Emil, fordi vi oplever cykelsporten på samme måde. Sammen føjer vi perspektiver til løbet. Vi forstår løbets mytologi og giver udtryk for de store følelser og storheden i løbet. Det er det, som det handler om fra vores vinkel, slutter han.

Bastian Emil Goldschmidt og Jørgen Leth, er ydermere på vej med “et samtaleprogram i 21 afsnit”, der kommer til at have “Touren og årets etaper som omdrejningspunkt”.

Planen er at der kommer et nyt program lige før hver etape, hvor fascinerende og mytiske fortællinger vil blive foldet ud.

Sportschef hos Warner Bros. Discovery, Søren Klæstrup siger:

 -Cykelløb er et kæmpe flagskib for os på Warner Bros. Discovery. Vi er den broadcaster, der viser allermest cykling i løbet af året, og vi er sikre på, at det bliver en storslået udgave af Tour de France, når løbet for første gang lægger vejen forbi Danmark. Derfor betyder det også enormt meget, at cykelsportens største stemme bliver en del af vores fremragende setup i år. Jeg har svært ved at forestille mig en Tour-start i Danmark, uden Jørgen Leth skulle spille en aktiv rolle, så selvfølgelig skal han være med. Vi er ekstremt glade og stolte over, at Jørgen Leth vender tilbage til Tour de France for os, hvor vi glæder os til at høre hans fantastiske fortællinger, slutter han.

Læs også  Brian Sandberg fortryder det hele

Studieholdet, der – lidt mere konkret – dækker selve løbet bliver eksperter som Simon Egeskov, Thomas Bay, Jesper Worre, Morten Bennekou, Bastian Emil Goldschmidt og Jørgen Leth, der altså også kigger forbi det studie eksperterne bor i.

Tour de France kører fra den 1. juli og frem til søndag den 24. juli, på discovery+ og Eurosport.