DR på vej til Aalborg

Lige om snart sender DR flotte 30 timers TV, fra hvad DR kalder for “det danske svar på OL”.

Og for dem der ikke lige ved hvad det betyder, er det – naturligvis – det nært forestående DM-ugen, som DIF er på vej med for første gang i Aalborg, her fra den 23. juni og frem til og med den 26. juni.

Bedst af alt er der rigtigt mange sportsgrene med i dette arrangement, hvorfor dem der vil, kan opleve pænt mange sportsgrene, de fleste end ikke er klar over eksisterer.

Skulle du i den forbindelse tro at disse ukendt sportsgrene ingen udøvere har, tager du igen fejl.

Der skal nemlig uddeles 180 sæt medaljer, før arrangementet er færdigt.

Vi tror – i den forbindelse – at DR viser alle 180 overrækkelser, så der er virkeligt noget at se frem til.

Eller rettere.

Der er meget at se frem til, og endnu mere at lytte til.

Blandt de sportsgrene der kan opleves på DR er DM i Padel – som vi ( forsiktigt ) gætter på er det ( den ) “bat” kvinden på billedet har

DR sender nemlig også en del radio fra arrangementet.

På den måde er der – som eksempel – også noget til de blinde, der jo ikke kan se fjernsyn.

Når det er på plads, bliver en god del af DM-ugen dog mest sendt på dr.dk.

Hele arrangementet, der virkeligt er stort, er fordelt over 20 parker, haller, bassiner og spillesteder i Aalborg, samt Limfjordsbroen, hvor det er meningen af de specielt vovefulde hopper ud fra.

Læs også  Streaming på DRTV i juni og juli

Altså som en disciplin, ikke for for sjov.

Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, glæder sig til de mange timers sport.

Han siger:

 -Over 2.000 atleter fra klubber og idrætsforeninger fra hele landets kæmper om DM-titlerne i fire intense dage i Aalborg. Det er et stort og meget ambitiøst idrætsprojekt, og derfor er det naturligvis DR, der skal hjælpe til med at løfte det og være en del af det første år, hvor DIF prøver det. Vi kommer til at dække DM-ugen tæt og viser både de smalle sportsgrene og dem, der samler mange tilskuere. Samtidig er det en gigantisk folkefest, der holdes i hjertet af Aalborg og samler tusindvis af danskere både fra hele Nordjylland og fra resten af landet. Det vil vi gerne brede ud og samle alle danskere om, slutter han.

Rent “tv-mæssigt”, er der i den forbindelse tale om noget af en udfordring.

Både for værterne Kresten Mosbæk og Rikke Smed, men også for teknikken, der jo skal være rigtigt mange steder samtidigt.

Han forklarer:

 -Det er lidt et eksperiment for os, hvor det handler om at få konkurrencer og resultater hurtigst muligt ud til seerne. Det bliver fedt, men nok ikke så poleret, som seerne er vant til fra OL, så det håber vi, at de er med på, starter han og understreger at DR har allieret sig med Sport Live, der både er vant til de mange sportsgrene DM-ugen også byder på.

Læs også  Bagvejen til HBO Max

Festen der er styret af hele 28 specialforbund byder totalt på 52 sportsgrene, der bliver sendt som 30 timers TV på DR1, DR2 og DRTV.

Dem der ikke har et TV, skulle – efter sigende – kunne blive opdateret på P4 i formatet Liga og på P4 Nordjylland.