Norsk humor på Viaplay

Vi har lige kort forsøgt at læse pressemeddelelsen fra Viaplay, før vi er så venlige at omtale den sikkert sjove norske serie på otte episoder.

Desværre har vi lidt svært ved at forstår hvad de 8 x 30-42 minutter kommer til at handle om.

Handlingen er nemlig at Henry Johnsen, der spilles af Mads Ousdal, følger Henry efter at han er blevet diagnostiseret med en tumor (tumour), der vil slå ham ihjel i løbet af mindre end 12 måneder.

Og så er det pludseligt svært at være en arrogant norsk læge, der – tidligere – nedgjorde alle kollegaerne, ude i den meget lille by, hvor kirurgen Henry skærer i folk.

Noget tyder derfor på at “R.I.P. Henry” ikke kommer til at handle særligt meget om at Henry Johnsen står med det ene ben i graven.

Derimod er det alt det andet, der er morsomt, gætter vi på.

Mads Ousdal, der tidligere har været med i “Wisting” bliver uanset dette instrueret af Arild Fröhlich, for Viaplay Group og ITV Studios Norway.

Pænt tidligt i handlingen skal Henry altså forholde sig til “livets dybeste spørgsmål”, hvorfor han hurtigt bliver en “unlikely anti-hero”.

Måske er det bare os, eller også er norsk humor netop så svær at forstå for danskerne, at – vi her på redaktionen – har endog meget svært ved at se en sammenhæng mellem en “anti helt og arrogant kirurg der har fået af vide at han skal dø”.

Læs også  DR kigger lidt længere tilbage
Vi gætter på at det er lige heromkring at Henry har fået hans dødsdom

Igen.

Viaplay har afsat otte episoder til morskabet.

Så et videre gæt er at vi måske ikke forstår morskabet, men at der findes en masse – for eksempel – nordmænd, der allerede nu sidder og klasker sig på lårene.

Mads Ousdal får i den forbindelse hjælp af så kompentente spillere som Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen og Julie Agnete Vang, når der skal leveres jokes der både holder på facaden i forhold til patienterne og måske lukke lidt op for hans følelser i forhold til kollegaerne.

Seriens creator er Linn-Jeanette Kyed og John Kåre Raake, der begge tidligere har stået bag andre serier.

Mads Ousdal glæder sig til serien og siger:

 -Making a jerk sympathetic by giving him a conscience and inner demons is an actor’s dream. At least for me. Working closely with the character and dealing with so many aspects of life, over such a long period of time, can get intense. That’s the hardest part – and the best, slutter han og bliver suppleret af Arild Fröhlich.

Han siger:

 -R.I.P. Henry is a touching and warm drama about death, and about how our lives can be suddenly changed by coincidences and forces over which we have no control. I’m incredibly happy that we’ve made this project happen, together with Viaplay, slutter han.

Læs også  Næste Original fra Nent er Box 21

Der er premiere på Viaplay i 2023.