Så er gulvet også LED

Hvis du ikke lige var til Infocomm i Las Vegas her i juni oplevede du sikkert ikke det nye LED gulv fra SiliconCore, der med deres “High Resolution Modular LED Floor” nu viser vejen for alt fra butikker, til filmproduktion, er – kunne man formode – nu kan begynde at bygge studier oven på dette “gulv” der kan bruges som “fixed installation”.

Rent teknisk er der tale om brik opbygget gulv, der nu er nået til “generation LISA technology”, og som med en 1,2 mm pitch og hård overflade rent faktisk kan tåle at man går på det.

Og det er netop planen for SiliconCore Technology Inc.

De har videre udviklet på den såkaldte CommonCathode Technology, der – cirka – betyder at de har bygget nogle “brigs” der kan udstyres med et tykt lag plastik, og som stadig ser godt ud, bagefter.

Systemet der netop er blevet vist frem på InfoComm 2022, er som vi forstår det, det først “gulv” der kan håndtere ubegrænsede opløsninger suppleret af at man kan gå på det.

Producenten er i den forbindelse ikke ude for at forklare de tekniske aspekter.

Her en LED skærm de har solgt til Harvard business school

Men nøjes i stedet med at pointere at der er tale om et gulv der ikke kræver supplerende beskyttelse og at det kan bære op til 1000 kilo pr m2.

Læs også  Dramaet du kan høre

I USA har SiliconCore valgt Render Impact til 3D produktioner, hvilket – må man formode – kun er derovre.

I vores ende af verden, findes der omvendt andre specialister.

For eksempel mapping eksperterne fra AV miljøet, eller 3D pigerne fra det miljø.

Igen.

Producenten er ikke ende på den reelle opløsning, men nøjes i stedet med at nævne at der er tale om et 1200 nits gulv, hvilket burde være mere end nok til at illustrere en skovsø i høj sol, som eksempel.

Det eneste de oplyser i forhold til “pitch”, der er afstanden mellem de enkelte “LED arrays” eller dioder” er at de der 1,2 mm er “fine-pitch” system, der nu kun overgåes af ZACH teknologien, fra samme producent.

Her er en af de helt store features at det kan lukke ned for lyset til 0.04 nits og afvikle 120fps billeder i 3840Hz ( altså 4K i bredden ) uden “motion blur”.

Det kan være at det er muligt at integrere ZACH teknologien i SiliconCore’s “High Resolution Modular LED Floor”.

Det finder du ud af ved at kontakte dem.

Producenten lover i den forbindelse et “10-year lifespan”, hviket ligner en af de bedste garantier der findes på markedet.

Også selv om at du  – helt sikkert – selv kommer til at betale for de “tiles” der går i stykker.

Læs også  Viaplay og Paramount inde i ny global aftale

SiliconCore skulle efter sigende have medbragt et “demo gulv”, på Infocomm, der er et par generationer ude.

Dette et MicroLED display der kan levere 4000 Nits, er nu så lys stærkt at det ikke kun kan bruges i fuld sol, det overstråler nu solen.

Dette kan man dog vist ikke gå på endnu, ganske som at producenten heller ikke virker parate til at fortælle om det kan bygges i tiles og hvor stort.

Dette display kalder de uanset for et “Lotus 0.83mm 4K display” og da der – i første omgang – er tale om et “display” ( et panel ) har de allieret sig med Zignage, der ahr fokus på content management software og playback i USA.

Læs eventuelt videre her.