TV2 sejrede endeligt denne sommer

Sommeren, der nu er ved at være forbi, bød på lidt af en oplevelse.

Eller rettere flere af slagsen.

Opsummeret betød det at TV2 dominerede sommerens TV kiggeri.

Og det i en sådan grad, at DR ikke blot blev helt væk.

DR blev “udraderet”.

En udvikling der kulminerede i uge 29, hvor DR end ikke optrådte på listen over de 20 mest sete programmer.

Tour de France overtog TV fladen denne sommer

TV2 sendte kort og godt de 20 mest populære programmer, der – ikke overraskende – alle handlede om “Tour de France”, med undtagelse af et genudsendelse af “Badehotellet” og et par livsstils formater, der – vel sagtens – var med til at dominere DR helt ud af banen.

Kigges der på antallet af minutter der blev brugt på TV2, i forhold til DR, kan det nu undre at politikernen fortsat tvinger de 80,7 procent af befolkningen der ikke brugte DR i uge 29, til at betale for et produkt de – med stor tydelighed – ikke er interesserede i hverken at betale for, eller se eller høre.

TV2 kan i den forbindelse se tilbage på – vel sagtens – deres mest succesrige uge nogensinde, hvor alle seerne bruge en time og 28 minutter på TV2, mod 25 minutter på DR.

Kigger vi længere tilbage i denne sommers TV vaner, havde DR et enkelt program på listen i uge 28, nemlig en UEFA EM 2022 landskamp, men så heller ikke mere.

Læs også  Jo jo flere ser Badehotellet

TV2 sendte således 19 ud af de 20 mest sete programmer i uge 28 også.

En virkelighed der også var gældende i uge 27 

Vi skal i den forbindelse helt tilbage til uge 26 før vi finder mere end et enkelt format eller livsstils program, på fra DR, på listen over de 20 mest sete programmer.

Og for at sætte det i perspektiv, havde “Kender Du Typen”, 27.000 færre seere end TV2s mindst sete program i uge 29, der er den sidste uge der blev sendt “Tour de France” live i.

Sommerens utroligt flotte seertal på TV2 og de meget dårlige seertal på DR, kunne sagtens tænkes at være det endelige “knæk” der skubber seervanerne endnu tættere på TV2, og væsentligt længere væk fra DR.

Spørgsmålet er måske endda om DR nogensinde kan hente seerne tilbage.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.