Når VR endelig virker

Størrelsen disguise, der er et såkaldt “extended reality” (xR) selskab med mere end 600 “real-time experiences”, for størrelser som Netflix and Amazon Prime, har netop vundet deres første tekniske Emmy win, for deres teknologi, og påhitsomhed.

disguise har tidligere modtaget andre priser, men det her er altså deres første tekniske Emmy.

Ikke overraskende er det pænt svært at skrive hvad det er disguise kan.

Specielt nu hvor det – mindst lige så meget – er evnen til at samarbejde med levende billeder, broadcast og grafik, der – sammen med deres “engine” – gør hele forskellen.

Forsiden af deres site, viser i den forbindelse 20-30 produktioner, hvor de har etableret virtuelle studier oven på eksisterende studier, skabt intro’er til alt fra reality til fiktion og en hulens masse andet.

Og det er nok netop det som disguise kan.

Rent konkret vinder de en Emmy Award for deres “Extended Reality Solutions”, som de tidligere har vundet en “Queen’s Award” for deres “impact on film and television”.

Her en anden virtuel produktion disguise har været inde over

Som altid med de her Emmyer, og specielt de tekniske er det umuligt at finde ud af – for eksempel – hvornår vinderen vandt.

Sikkert er det dog at disguise har vundet en pris, og at de modtager den ( ved ?) the “74th annual Engineering, Science and Technology Emmy Awards”, der tidligere hed “the Engineering Emmy Awards”, der bliver uddelt den 28 september ved en “live ceremony”, der formodentligt kun bliver streamet.

Læs også  Dramaet du kan høre

Du burde i princippet kunne læse mere om de her tekniske Emmyer, her

Vi kan bare ikke lige finde noget om emnet.

Så måske det ikke er kommet op endnu.

CEO Fernando Küfer, er meget glad for prisen, og siger:

 -Receiving this award is a huge win for disguise and a testament to our efforts to redefine the world of production through our xR solution. We are grateful for our team who keep on pushing boundaries and our community of users who partner with us and use our technology to create amazing productions, starter han og fortsætter.

 -Back in 2019, we saw the promise that xR held for improved collaboration on sets, added time control while shooting and the ability to capture realistic lighting and reflections from CG graphics in-camera. In the past two and a half years since we launched our xR solution, we have seen wide, global democratization and uptake of xR. The appetite for virtual production is only growing and so is our commitment to listening to customers, building a virtual experience and technology platform and helping our partners create experiences that defy expectations, slutter han.

Læs mere om disguise her, hvor du kan se de tidligere omtalte 20 – 30 virtuelle shows, de har på deres forside.

Læs også  Hør her’a! bliver ny Viaplay Original

En god del af deres produktioner er virtuelle produktioner der afvikles på location.

For eksempel ovenpå flyvemaskiner, ved store koncerter, som live TV, og en hulens masse andet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.