PBS TV er udfordret

Der er sikkert stadig enkelte der husker tilbage til foråret, hvor årets TV gyser for alvor gik igang.

Det var jo her at den nuværende engelske regering besluttede sig for at BBC må klare sig selv og at alle deres penge, altså den TV licens de plejer at producere for, skal tages fra dem fra 2027/28.

Og at BBC må klare sig for hvad de henter hjem i TV licens uden at blive kompenseret for inflation og alle de andre udfordringer BBC og resten af produktions miljøet slås med i det daglige.

Gyset blev endvidere endnu mere konkret da selvsamme regering besluttede sig for at ville sælge Channel 4, der “lidt som TV2 her i landet” er sat i verden for at konkurrere med BBC eller i TV2s tilfælde DR, mod at de ( begge ) kunne holde en status som PBS TV, samtidig med at de – i princippet – er mindst lige så kommercielle som rene forretninger, der blot laver TV for at tjene penge.

Udviklingen, er som bekendt heller ikke gået vores hjemlige TV marked forbi.

DR har nu sparet i så mange år, at det nærmest ikke er til at se at den nuværende regering har ført nogle af besparelsene “tilbage” og – på andre måder – tilført midler til DR.

Læs også  Warner Bros Discovery går Unreal på Touren
En global trend ser ud til at vise en udvikling hvor ingen er interesserede i at betale TV licens til PBS TV

Hvis sommerens udvikling på TV området – her i landet – er et billede på hvordan PBS TV har det for tiden, kan det derfor ikke undre at selveste Frankrig nu følger efter.

Det franske TV marked er med andre ord på vej til at ændre sig.

Og selv om at netop dette marked er hyper-nationalt, og – som eksempel – var de første til at beskatte Netflix i forhold til de store mængder “udenlandsk indhold” der kan opleves på denne tjeneste, er PBS TV – selv i Frankrig – altså ikke længere helligt nok til at undgå besparelser.

Det franske Senat har nemlig netop besluttet at befolkningen ikke længere skal betale TV licens.

En lov, der blev besluttet med 196 stemmer mod 147.

Forslaget, eller oplægget til denne lov, kommer i den forbindelse fra Præsident Emmanuel Macron, der tidligere har lovet netop at lukke og slukke for TV licensen i Frankrig.

Dermed kan France Télévisions, Radio France, Arte og France 24 samt RFI, se frem til en fremtid helt uden midler.

En brat og pænt brutal udvikling, nu hvor de ellers er vant til at “dele” 3,2 milliarder Euro her i 2022.

Første gang den almindelige forbruger slipper for at betale er i dette efterår, hvor broadcasterne derfor heller ingen penge “tjener”.

Læs også  Streaming og flow dropper synk

Eller rettere.

Planen er – ganske som her i landet – at hente “en del af budgettet” fra skatte midler.

Dermed ryger PBS TV også på finansloven i Frakrig, hvilket – forresten – også er forventningen i England, selv om at politikerne – kun – taler om at BBC ingen penge skal have overhovedet.

Tilbage i Frankrig, er de midler som PBS TV skal overleve på, dog ikke besluttet endnu, hvorfor fremtiden for PBS TV som vi kender det i Frankrig, potentielt står foran forhandlinger af finansloven, der vil påvirke budgetterne heftigt.

Pengene fra finansloven, er ydermere bestemt kun til at tilflyde PBS TV frem til 1. januar 2025.

Derefter må fransk PBS TV klare sig selv.

Et gæt er at det samme kommer til at ske med DR – og i princippet TV2 – i en nær fremtid, nu hvor denne “trend” ser ud til at være inter-europæisk 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.