Amazon Studios smider 300 film og serier i skyen

Store butikker har det med at have gang i endog meget store projekter.

Noget Amazon Studios har.

Derfor har de netop indgået en pænt voldsom aftale med Avid om at klippe alle deres film med Avid teknik, og ligge alt materiale op i Skyen hos sig selv.

Noget Amazon Studios vel sagtens sagens kunne have gjort uden at aftale noget med Avid.

Omvendt kunne det tænkes at Avid kan tilbyde teknologi, der er proprietær, og som derfor kræver en aftale med netop Avid.

Aftalen der indtil videre er en tre årig aftale betyder at alle “kreative teams” der arbejder på de nu mere end 300 produktioner der er igang hos Amazon, for fremtiden kan arbejde uafhængig af materialets fysiske placering.

Det er – for eksempel – nu snart muligt at arbejde remote, hjemmefra, nu hvor den næste omgang C19 er påvej.

Amazon og Avid kalder udviklingen for “untethering the editorial process”, der giver editorer og alle de andre der arbejder på de enkelte produktioner endnu mere kreativ frihed, uden hele tiden at skulle tjekke om deres 87TB SSD raids nu er ved at være blevet fyldt op igen.

Amazon Studio smider alle deres film og serier op i skyen til edit FX og alt det andet arbejde

Det eneste det ser ud til at kræve er at der for fremtiden arbejdes i Media Composer, der dermed kunne tænkes at være på vej med en opdatering til resten af verden, der lige om snart – måske – også kan arbejde i Skyen, forudsat at de arbejder på denne Avid NLE.

Læs også  Strandhotellet er netop gået i optagelse

Hemmeligheden kunne tænkes at være “Avid NEXIS media storage solutions”, der enten er den nødvendige pakke, som vi andre også – snart – kan investere i, eller også er det – indtil videre – kun Amazon Studio produktioner der har adgang.

Jeff Rosica, Chief Executive Officer & President of Avid, er glad og siger.

 -Amazon Studios is prolific in its sheer output of original series and features that achieve the highest standard of creativity and quality, starter han og fortsætter.

 -By building their creative workflows around a complete set of Avid tools and platforms in the cloud, Amazon Studios is kicking off a new era of productivity and collaboration for their creative teams and contributors. Avid is delighted that our open technologies are being chosen by more customers who are innovating how content is produced in the cloud, on a global scale, slutter han.

Ben Stanbury, Worldwide Head of Technology for Amazon Studios, er også glad.

Han siger:

 -We are on a journey to provide a best-in-class creative platform for our productions, starter han og fortsætter.

 -Studio in the Cloud is our overarching vision for how we provide our creative teams with a cloud-based toolset that they can use wherever they are in the world. Avid is a central component of this vision, so we are thrilled to be starting this new partnership with them, slutter han.

Læs også  Viaplay og Paramount inde i ny global aftale

Ikke spor overraskende er det – naturligvis – AWS – der er den centrale motor i hele tiltaget.

Og selv om at det tidligere “kun” var forbeholdt store virksomheder at købe adgang til de mange herlige features der findes i denne løsning, tyder stadig mere på at alle andre også snart kan købe sig adgang til skyen for selv få penge.

Blandt argumentationerne fra Amazon Studios’ side er at de nu kommer til at bruge færre timer på at kopiere både originalt og allerede kopieret materiale.

Samtidig med at bevidstheden om at det hele nu er endnu mere sikkert, er med til at få smilene frem.

Aftalen træder for alvor i kraft i Q4 her i 2022.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.