Tid til Tour of Scandinavia

Nu hvor en del tyder på at cykling på højt niveau er populært på TV, står de mange seere der plejer at kigge med, foran endnu en tour.

Denne gang er der tale om “Tour of Scandinavia”, der er et såkaldt “WorldTour-løb for kvinder”.

I bedste stil er dette også inddelt i “etaper”, hvorfor det bliver muligt at se med hele seks gange, nu hvor der er tale om et løb på netop seks etaper.

Det hele starter – bedst af alt – i København, hvor Warner Bros. Discovery står klar med kameraer, studier og meget mere.

Hvordan skulle de ellers kunne sende det hele på discovery+ og på 6’eren og på Eurosport.

Derfor kan dem der går forbi Kongens Nytorv, snart se et såkaldt livestudie der, hvorfra kommentatorer, eksperter og sikkert andre kommer forbi for at tale alt fra stærke kvinde knæ, til det der sidder tættere på torso.

Øverst oppe sidder hovederne som bekendt,.

Og det er oplagt at det nok – når alt kommer til alt – er dem der vinder løb, da der er masser af strategi med når det handler om at vinde.

Bjergene er ikke voldsomt høje på Sjælland

Og vindes der skal der jo.

Slutmål, her i landet er Helsingør, hvorfor dem der bor nord på sikkert også kan glæde sig over både cykler og bunker af trafikale udfordringer, der – for en gangs skyld – ikke handler om Kystbanen, men om endnu flere cykler på vejen.

Læs også  Dating på TV

Dem der ved meget om cykling, vil være klar over at “Tour de France Femme” også var fint TV, hvorfor den tour nu bliver fulgt op med en til.

Kvindernes “WorldTour”, er i den forbindelse ikke et nyt tiltag.

Det er bare første gang at begivenheden kommer her til landet.

Og nu hvor de kalder tiltaget for “Battle of the North” har du sikkert gættet det.

HBO North ( Max ) kunne sagtens have været sponsor.

Og er det måske endda, nu hvor Discovery har købt skidtet.

Blandt dem mange kvinder, som seerne kan glæde sig til at ase i sadlen, er Cecilie Uttrup Ludwig, der for de indviede jo er en nylig Tour de France-etapevinder.

Det hele starter som pointeret på Kongens Nytorv i København, hvorefter der bliver cyklet til nordsjælland.

Cykelekspert Trine Schmidt, der kommer til at kommentere det hele siger:

 -Jeg glæder mig enormt meget til at se cykelløb på allerhøjeste niveau med verdens bedste kvindelige cykelryttere. Tour of Scandinavia er det hidtil største kvindelige cykelløb på dansk jord. Det er i samme liga som det, vi lige har set i Tour de France Femmes. Derudover er det ret unikt, at rytterne skal køre på tværs af flere landegrænser og så endda i utroligt flotte omgivelser. Det bliver et fedt cykelløb, slutter hun.

Læs også  Ungt OL på Discovery

Ganske morsomt, prioriterer Warner Bros. Discovery etapen i Danmark. 

Derfor er der ikke kun et live studie i København.

Der er også et i Helsingør.

Der er det så planen at tale med rytterne “både før og efter den historiske etape i Danmark”.

Simon Egeskov bliver gennemgående vært, der sammen med blandt andet Morten Bennekou og Pernille Mathiasen taler med stjernerne i start- og målområderne. 

Sportschef Søren Klæstrup, siger:

 -Vi er enormt stolte over at kunne være med til at støtte den store udvikling, som kvindecykling er inde i. Det er et kæmpe løb, som kommer til Skandinavien, og som byder på en smuk og hæsblæsende etape i Danmark. Det har været et fantastisk år for dansk cykling og danske cykelfans, og det fortsætter forhåbentligt med Tour of Scandinavia, slutter han.

Er det ikke nok til de cykel glade er der endelig også “Le Tour Revanchen” i Struer.

Der bliver der kørt “gadeløb” i denne uge.

Blandt de ryttere der kører der, er Mads Pedersen samt Jakob Fuglsang, Michael Mørkøv, Søren Kragh Andersen og Kasper Asgreen alle med.

Dette løb bliver sendt den 10. august.

Som vi forstår det starter “WorldTour-cykelløbet for kvinder” tirsdag i København.