Seerne er vilde med Bäckström

Vi skal ikke længere op i Sverige, end til Göteborg, for at finde “mesterdetektiven Evert Bäckström”, der – selv om at han er på ferie – ikke helt kan kaste arbejdsåget af sig.

Heldigvis for faste seere af serien, er der derfor masser af glæde sig til, da Kjell Bergqvist, der spiller Evert Bäckström, bliver offer for endnu et mord, denne gang på Mallorca, hvilket – formodentligt – er årsagen til at detektiven har sådan nogle fine skjorter på  i pressebillederne.

Uanset dette, bliver han hjulpet af kollegaen Niemi (Rolf Lydahl) og hans datter Alice (Mira Lydahl), der begge – også – er interesserede i at få opklaret mordet på “barndomskæresten Sally”.

Kjell Bergqvist, forklarer:

 -Bäckström og kompagni tager sydpå i denne sæson! En weekendrejse som naturligvis ender på politiets regning, og ledelsen ender med at undre sig over, hvor lang en weekend kan være? Åbenbart så lang som mulig med hjælp fra diverse løgne. Verdens bedste mesterdetektiv kandiderer også til at være verdens største løgner. Men selvom løgnene let kan gennemskues, så er Bäckström ligeglad. At lyve helt åbenlyst er jo en kunst i sig selv, slutter skuespilleren.

Mesterdetektiven Evert Bäckström har igen fundet de sjove skjorter frem til den kommende sæson af serien om hans arbejde

Det er med andre ord tid til 3. sæson af Bäckström, der denne gang er “frit baseret på Leif GW Perssons karakter Evert Bäckström”, samt “inspireret af bogen Linda”, der handler om “Lindamordet”..

Læs også  YouSee fortsætter mod streamtoppen

I bedste stil er der også hentet inspiration ude i virkeligheden, da “Operation Playa”, er en faktisk politi aktion, de fleste end ikke kendte.

Der går dog et stykke tid, før dem der er interesserede kan få lov til at se med.

Det er nemlig først i dag at optagelserne starter til denne sæson.

Derfor er der ikke premiere før engang i 2024, hvor det hele så er på plads.

Tilbage i handlingen er Bäckström taget til Palma, sammen med Niemi og hans datter Alice.

Og nu hvor også barnebarnet Edvin, er med, er det blevet tid til ferie for flere generationer.

Derfor starter det hele på “et lejlighedshotel”, de drives af Tussan, der er mor til politikollegaen Ankan Carlsson.

Der går dog ikke lang tid, før det – igen – er blevet tid til at opklare et mord, da “en mand findes myrdet i hotelpoolen”.

I bedste stil, har han været en del af “Operation Palma”, der er en svensk undercover operation, hvor tre andre svenske detektiver – under ledelse af anklageren Xenia Wall – spillet af Julia Marco Nord, ellers var igang med at “optrevle en svensk narkotikaring”, der – af alt – smugler stoffer fra Sydamerika via Palma til Sverige.

På en eller anden måde, har Bäckströms ikke fået lov til at blive i Palma, hvorfor “hans svenske detektivhold” Ankan og Olzzon & Olsson (spillet af Peshang Rad og Philip Berg) kommer ned fra Stockholm “for at bistå efterforskningen på Mallorca”, uden – vist nok – helt at være blevet inviteret officielt.

Læs også  Sonys Cine sted

Niva Westlin Dahl, sder er EP fra C More og TV4, glæder sig og siger:

 -Det er utrolig spændende endelig at komme i gang med yderligere en sæson af seersuccesen Bäckström. Serien er virkelig lykkes med at omfavne et stort og loyalt publikum med sin helt unikke tone og humor, slutter hun.

Der er som pointeret premiere i 2024 på  C More, og væsentligt senere premiere på TV4, kunne man gætte på.

Produktionen som Yellowbird står i spidsen for med Daniel Gylling som producer er udtænkt sammen med ARD Degeto og Film i Väst.

Jonathan Sjöberg og Dennis Magnusson er manuskriptforfattere mens Jonathan Sjöberg og David Berron instruerer.

her en promo for den nyeste sæson, der havde premiere i foråret.