DR på vej med dokumentar serie om Simon Spies

70ernes hotteste rigmand, Simon Spies, der blandt andet var kendt for at sove med endog meget unge kvinder, er på vej til at blive ophøjet til æresmand i en kommende DR dokumentar serie.

DR har nemlig talt med mere end 200 kilder, der “enten kendte, arbejdede eller festede med Simon Spies”, hvilket altså – ikke betyder – at de alle sammen var unge kvinder for 52 år siden, der sov med rigmanden.

Dokumentar serien, kommer med andre ord ikke – kun – til at handle om alt det sex Simon Spies havde med de her unge kvinder.

I stedet kan dem der vælger at se med, glæde sig over at “mange danskere” stadig mener at “Simon Spies stadig er indbegrebet af ferie, fest og frisind”, som DR skriver det i omtalen af konceptet.

Simon Spies men ikke Spies rejser er stadig er indbegrebet af ferie, fest og frisind i følge DR

Planen er dog fortsat at “dykke dybere ned i historien om Simon Spies og hans forhold til meget unge piger”, der på datids-dansk var kendt som “morgenbolledamer”, der – som bekendt – først fik det prædikat da Simon Spies blev kendt nok til at være en fast del af tabloid pressen.

DR-redaktør Erling Groth glæder sig til at DR går et spadestik dybere end netop tabloid og uge -pressen, der åbenbart ikke kunne se længere end til de let påklædte kvinder i Simon Spies’ liv.

Læs også  YouSee kaster sig over halloween

Han siger:

 -Med dokumentaren har vi ønsket at give et nuanceret billede af Simon Spies, hvor vi ikke kun beskriver hans forretningssans og store succeser, men hvor vi også kigger på, hvilke omkostninger hans livsstil havde for mange af dem, som deltog i det, slutter han.

Dermed er planen altså at kigge på de der unge kvinder, konkret i form af “Heidis farlige rejse”, “Sex sat i system” og endelig “Tæsk og tavshed”, hvor unge kvinder som Anika Barkan, der ikke selv var “morgenbolledame”, i 70erne, men derimod søster til “Heidi” der var, taler ud.

Seerne kan også glæde sig over at møde, eller i det mindste høre mere om Charlotte Nielsen, der boede hos Simon Spies og som var en af hans morgenbolledamer fra 1979 til 1981. 

Disse og 15 andre medvirker i de tre episoder der er planlagt til at få premiere her fra den 21. august, hvor det er muligt at se med på DRTV, mens dem der vil se med på flow, må vente til den 22. august, hvor første episode sendes på DR1.