Miriam i Huset

Der kan vist ingen tvivl herske om at DR har totalt styr på hvem de laver TV drama til, hvorfor det ikke kan undre at Sofie Gråbøl har fået en af de bærende roller i “Huset”, der er en kommende dramaserie om jobbet som fængsels betjent i “huset”, der altså er et fængsel.

Som du allerede har gættet det, er det hele meget dramatisk, og der bliver langet replikker over disken, som var der tale om et teaterstykke i de tidlige 50ere.

Og nu hvor det er noget de fleste skuespillere kan, skal det blive spændende at se med engang i efteråret 2023, hvor der er TV premiere.

Vi gætter på DR1, og ingen andre steder.

Altså før konceptet er blevet solgt til udlandet.

Tilbage til handlingen er det Kim Fupz Aakeson der er “creator” sammen med Michael Noer og Frederik Louis Hviid, der begge kommer til at instruere.

Og nu hvor Sofie Gråbøl allerede står parat i kulissen, sammen med David Dencik, skal det hele nok blive højdramatisk.

Åh ja.

Handlingen.

David Dencik spiller Henrik i den kommende DR Drama TV serie der kommer næste efterår

For ikke at gøre det hele for besværligt, får de forventningsfulde seere, er der kun fire fængselsbetjente, med i serien

Er der andre, er det kun for at have noget i baggrunden, når – for eksempel – Miriam viser at hun har erfaring til Sammi, der spillet af Youssef Wayne Hvidtfeldt, er noget så specielt som en nyuddannet fængsels betjent.

Læs også  Masser af DR TV kultur dette efterår

Dem kan der ikke være mange af til den løn.

Økonomien spiller i den forbindelse en væsentlig rolle i serien.

Fængslet står nemlig foran en lukning.

Og nu hvor det ikke er en julekalender, handler det ikke om at redde fængslet, men at “få styr på magtbalancen og det interne hierarki”, hvilket – ganske morsomt – er årsagen til at fængslet skal lukkes.

Altså at der ikke er styr på “magtbalancen og det interne hierarki”.

Ganske overraskende er det nemlig de hærdebrede super kriminelle og ekstremt voldelige fanger der “er i kontrol”, mens de 4 betjente – herunder – Miriam, passivt ser til.

De sidste to betjente vi ikke har været inde på er “Henrik” og “Gert”.

Og selv om at vi ikke har set manus, skulle det være dem der forsøger at “få bragt Huset i orden”.

Heldigvis er Gert også Enhedschef, og kvinde, så hun er hende der har det overordnede ansvar, mens Miriam og Henrik og Sammi alle har deres egen tilgang til at få problemerne løst.

Tidligt i serien går det i den forbindelse op for betjentene at “det ikke er omkostningsfrit at rykke ved den magtbalance, der styrer fængslet”.

Heller ikke selv om at det er den, der er ved at få fængslet lukket.

Læs også  Rubicon serie om osteløbe til NRK

Værst af alt bliver det pludselig et spørgsmål – ikke kun – om “fængslets overlevelse”. Men også om “betjentenes eget liv på begge sidder af fængslets mure”.

Af overordnede emner serien skulle tage fat i er “konsekvenserne af straf, rehabilitering, hævn og ideen om retssikkerhed”.

Ud over de nævnte spillere kan seerne også glæde sig til at genopleve Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese.

Der er DR Drama der producerer og hver af de 6 episoder kommer til at vare “en times tid”.

I forhold til billeder.

Der var ingen billeder fra produktionen, så vi fandt nogle fra tidligere produktioner