TV2 løfter sløret for Oxen

Landets største broadcaster glæder sig allerede til at der i 2023, er premiere på Mai Brostrøm og Peter Thorsboe thriller serien “Oxen”, der bliver instrueret af Jannik Johansen.

Og nu hvor Jannik Johansen tidligere har huseret på “Borgen” på “Ragnarok”, på “Rita” og endelig på “Sygeplejeskolen”, har du gættet det.

Det bliver både hyggeligt og spændende.

Ledende rolle i den kommende serie bliver varetaget af Jacob Lohmann, der spiller jægersoldaten Niels Oxen.

På samme måde, nu hvor det er Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der sågar kan kalde sig for tredobbelte Emmy-vindere, kan der vist heller ingen tvivl herske om at historien bliver relevant, højspændt og måske lidt hyggelig.

Det hele baserer sig på Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie om jægersoldaten Niels Oxen.

Den kommende serie fra TV2 kigger på hvad der sker når ellers velfungerende mennesker giver op – og møder andre med samme udfordring

Og nu hvor optagelserne er startet op, er der ikke meget andet at gøre end at vente på premieren på TV2 og TV2 Play engang i 2023.

Producent er SF Studios, der står for den side af sagen.

Mai Brostrøm og Peter Thorsboe forklarer:

 -Vi har fra starten været draget af fortællingen om de tre personer: jægersoldaten, PET-agenten og spionchefen, fordi de tror på fællesskabet, men også alle tre befinder sig i en livskrise. De er sammen mod en magtfuld modstander, og det er en kompliceret intrige, men det er også historien om nogle ensomme mennesker, der er nødt til at række ud mod hinanden for at overleve, forklarer forfatterparret om handlingen der følger en jægersoldat, en PET-agent og endelig en spionchef, der over 6 episoder oplever og lever med “svigt og skjulte dagsordener”, mens de forsøger på at “genfinde troen på andre” og gen”finde deres plads i verden”.

Læs også  The Explorers gik 8K

Og selv om at det heller ikke kan overraske, skal der en del til for at Mai Brostrøm og Peter Thorsboe bliver “draget”.

De har nemlig tidligere været inde over serier som “Rejseholdet”, “Ørnen” og “Livvagterne”, der alle har vundet Emmy’er for “bedste internationale dramaserie”.

I forhold til bog oplægget er der ikke tale om en såkaldt “1:1” version, da “den kreative frihed hos forfatterne” er prioriteret i denne produktion.

Omvendt vil dem der kender Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie “Oxen” være klar over at en version, der blot “er baseret på” originalen, formodentligt er et rigtigt godt valg.

Derfor er historien denne gang at jægersoldaten Niels Oxen bliver anklaget for narkobesiddelse og smidt ud af Jægerkorpset.

Problemet er at der er tale om “en falsk” anklage.

Forløbet slår benene væk under jægersoldaten, der flytter ind i “Rold Skov for at få fred”.

En fred der bliver afbrudt af en række “uhyggelige hændelser”, der “driver ham ud af isolationen”, hvorefter han “modvilligt forlader han skoven” og bliver “stillet over for et afgørende valg”.

Midt i den historie møder jægersoldaten PET-agenten Margrethe Franck, spionchefen Frigg Mossmann og forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Og selv om det måske mest handler om Niels Oxen, spillet af Jacob Lohmann, spiller Josephine Park også en væsentlig rolle i denne serie.

Læs også  DR på vej med endnu en DRTV Original

PET-chefen, der også er inde over, spilles ( vist nok ) af Ellen Hillingsø, mens Birgitte Hjort Sørensen spiller forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Serien optages i hele i tre dele af landet, nemlig i København, i Frederikshavn og på Fyn.

Producere er Senia Dremstrup og Michel Schønnemann, mens Jennifer Green er TV2 executive producer.

Produktionen er udtænkt sammen med tyske ZDF, SquareOne Productions og produceres med støtte fra Nordisk Film og TV Fond, Frederikshavn Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Creative Europe Media.

Forventningerne til serien ser ud til at være store, da der allerede nu er internationalt salg inde over produktionen med REinvent International Sales som salgsenhed.