Bare rolig du har ikke råd

Leitz har netop løftet sløret for deres nye LPL mount serie “Hugo”, der – cirka – var manden der opfandt Leica M3 kameraets mount, der blev introduceret i 1954. 

Og nu hvor det betyder at alle der lige har vundet i Lotto, kan erhverve sig en serie der – om muligt – er endnu dyrere end M 0.8 seriens 7 glas, der er set på tilbud til 67.299 dollars, for 107.300 Euro, kan der vel ingen tvivl herske om at Hugo Wehrenfennig serien snart hitter i Hollywood og rundt om i verden, hvor Leitz Primes stadig er noget man taler om.

Skulle budgettet vise sig ikke at være et problem, er den nye Hugo Leitz serie, en endog særdeles lækker serie, der består af en række Full Frame glas, konkret 21 mm, 24 mm, 28 mm, 35 mm, 50 mm, 75 mm, 90mm glas der alle er T1.5.

Og til dem der har brug for det, kommer der i Q1 2023 en 50mm T1.0, prime, der dermed bliver en af verdens hurtigste glas, nu hvor T1 er væsentligt hurtigere end F.095.

Som vi husker det, har M 0.8 serien været igang på en række spillefilm, hvorfor det ikke kan undre at Leitz kaster sig ind i at tilbyde en – tæt på identisk – serie, der nu blot er en “tribute” til Hugo Wehrenfennig, der er manden bag M bayonet systemet.

Læs også  Så kommer FX3
Glasset er ikke dyrere end kameraet – men det er tæt på

Leitz, forklarer dog at der ikke er tale om rehousede M 0.8 glas, men derimod om en serie der er “inspireret” af Leica M glas, og som – sådan helt tilfældigt – kommer i de samme brændvidder som M 0.8 serien.

Som vi er orienterede findes der dog ikke en 18mm eller en 135mm M 0.8, der er et par Hugo Primes der kommer senere i denne serie.

Så noget nyt er der altså tale om.

Det eneste problem med den nye Hugo Full Frame serie, ser dermed ud til at være prisen, der vil betyde at lokale udlejere ikke vil have råd til at investere, nu hvor brancen – formodentligt – ikke har råd til at betale 3 procent af 110.000 Euro + importafgifter og lokal moms, om dagen i lejepris.

Omvendt kan man jo altid drømme videre.

Serien kommer nemlig også i L og M mount, så dem der har mod på det, kan investere et op imod 200.000 kroner i en 35mm t1,5 og så ellers lave lidt pæne “street fotos”.

Assistent siden får æren af at kunne se hvornår billedet er skarpt

Vægtmæssigt bliver der tale om en umuligt let pakke.

Den letteste vejer bare 810 gram og som det fremgår af billedet med et Venice, er Leitz glas netop så kompakt at det nærmest ikke er til at forstå.

Leitz taler kun meget lidt om opløsning og “optisk kvalitet” af den nye Hugo serie.

Læs også  Så er der snart 5G i DK

De lover dog at den “outperformer” den eksisterende M 0.8 serie, der allerede er hysterisk skarp, der hvor det er nødvendigt.

Som vi er orienterede er der fortsat ingen levende billeder ude lavet på Hugo serien.

Til gengæld er prisen på den kommende 50-N mm T1.0  kendt.

Den koster 18.900 Euro, eller omregnet ( cirka ) 177.000 kroner med lokal moms.

Vil du have hele Hugo serien med også, koster denne 1.005.937 kroner med lokal moms, men uden import afgifter.