Alibaba vil også tilbyde en Cloud tjeneste i Europa

Nu hvor DR outsourcer en del af deres nyhedsopdateringer til en “redaktion i Australien“, går der sikker ikke længe før det går op for direktørerne, at de jo også bare kan skifte den lokale infrastuktur ud med en server i Kina.

Alibaba Cloud står nemlig klar til at hjælpe nødlidende brodcastere i Europa. 

Også dem med store direktørlag.

Det er med andre ord ikke specielt usandsynligt at DR, snart ligger “Inspector Morse” og “Matador” serierne op på Alibaba Cloud.

De to produkter som Alibaba Cloud nu vil tilbyde broadcastere i Europa, er i den forbindelse ApsaraVideo Live og ApsaraVideo VOD, der jo passer perfekt til DRs arkiv, kunne man forledes til at tro.

Som vi forstår det, er planerne – der naturligvis bliver vist frem på IBC2022 – at tilbyde broadcastere live broadcast tjenester samt “video production and management tasks”, der er kort for online sammenklip, og budget venlig styring af arkivet online.

I følge Alibaba Cloud, er ApsaraVideo Live en “end-to-end live streaming platform”, der bliver transcodet i real-tid på Alibaba Cloud.

Og nu hvor Alibaba garanterer “low latency”, er det sikkert godt nok til dem der bruger DRs tjenester om natten.

Der er i princippet ikke længere nogen motivation til at have store broadcast faciliteter når det hele kan håndteres i Kina

Indholdet er jo alligevel fra Australien.

Bedst af alt tilbyder Alibaba Cloud 50 fps, hvilket måske lyder voldsomt.

Læs også  5G er i den grad kommet for at blive

Men nu hvor store dele af regionens broadcastere, har forladt opskaleret 720P, og i stedet sender i 8K, burde der være båndbredde nok til at faste brugere af DR igen kan gense alle 84 episoder af “Huset på Christianshavn”.

DR og andre broadcastere i Europa er jo også på vej ind på det såkaldte VoD marked, hvor forbrugerne selv bestemmer hvad de vil se, og hvornår.

Derfor er det jo pænt heldigt at Alibaba Cloud også tilbyder ApsaraVideo VoD, der netop tilbyder alle de features der også findes andre steder.

Herunder online video editing, upload, media management, automatisk transcoding, video review og analyse, samt ingest.

Man skulle næsten tro at Alibaba Cloud, havde været forbi direktør gangen på DR.

Det er jo en oplagt mulighed for helt at lukke indholdsproduktionens faciliteter, og sende det hele til Kina, hvor der sikkert findes nogle andre løsarbejdere der kan klippe nyheder og aktualitet sammen for en bedre pris end lokale TBA’ere.

Ganske morsomt tilbyder Alibaba Cloud båndbredder på op til 150 TBit/s, hvilket er pænt meget mere end DR’s interne “medie” netværk, der formodentligt stadig ikke kan håndtere mere end 50MBit/s ordentligt.

Raymond Ma, general manager of Europe, Alibaba Cloud Intelligence, forklarer

 -Video content and formats are increasingly diversified and rich in the new media era, with growing demand for fast yet reliable multi-media services such as live streaming and automatic transcoding, starter han og fortsætter.

Læs også  Masser af Canon IBC nyt

 -Underpinned by our robust infrastructure and cutting-edge technologies, we are introducing cost-effective and robust media solutions to the European market to meet our customers’ evolving demands for optimised video experiences, slutter han.

Alibaba Cloud og dermed ApsaraVideo og ApsaraVideo VoD har tidligere supporteret OBS ( Olympic Broadcasting Services ) i regionen.

Vi har fundet en promovideo der ikke kommer ind på det centrale, nemlig at priserne er endog rigtigt spændende hos Alibaba Cloud.