Smarte Tiffen har slet ikke givet op

Folk der har tjekket hvad det koster at købe sig et “rigtigt” Steadicam, ved at du nærmest bliver afvist i døren, hvis du kun har 200.000 kroner med.

Heldigvis er der andre muligheder.

Bunken af absurd effektive “gimbals” der næsten kan det samme ( det holder vand og peger kameraet lige ud ) er nu – formodentligt – større end den samlede produktion af Steadicams siden konceptet blev opfundet der i 70erne.

Derfor har Tiffen – stort set – opgivet at sælge deres ellers udmærkede løsninger, og kastet sig over samme kundegruppe som de mange kina produkter satser på, nemlig hipster fotograferne, der har set et par ejendoms mægler videoer og lidt prime time TV, hvorfor de da også skal have sig et steadicam.

Det skal bare ikke veje for meget og heller ikke være alt for stort.

Og lige her er det jo pænt heldigt at DJI producerer en bunke bitte små gimbals den enkelte hipster sagtens kan bære i 10 sekunder, før de skal have en latte til.

Du skruer bare alt det her på din gimbal og du er igang

Disse, Ronin RS2, RS3 & RS3 Pro, kan dog udstyret med det der “Steadicam” der betyder at mindst er muligt at bære det vildt tunge RS3 i 40 sekunder.

Noget der klares ved at montere din gimbal på en “Steadimate-RS”, der netop er blevet lanceret her – efter – IBC.

Læs også  Ny stativ serie fra Sachtler

Nyheden, der er 3. generation af “The Steadimate lineup”, kan nu endnu mere og fungerer fortsat med Ronin RS2, RS3 og RS3 Pro.

I bedst stil er det hele fortsat “Designed in Burbank og made in China”, hvorfor priserne kan holdes nede på samme niveau som DJI produkterne.

Steadimate-RS, der monteres på eller i, eller med de her RS2, RS3 og RS3 Pro gimbals, fjerner så ellers vægten fra de små foto-arme og ind på kroppen, der – som bekendt – er vant til at bære mere end armene, konkret den føromtalte krop.

Og med lidt trylleri, kan de her DJI løsninger så ellers bære kameraer der vejer 6,8 kilo eller 13,6 kilo, hvis der er en assistent med til at bære fotografen.

Som det fremgår af billederne, er der – endnu en gang – tale om en smart system, der helt sikkert fungerer.

Eneste problem er at de mange dimser, begynder at minde om et fuldt Steadicam, hvilket – kunne man gætte på – er hele planen.

Her er det sande tilbud – du kan få fingre i et næste komplet A30 system der normalt koster 7k Dollars – nu mangler du bare post, monitor og lidt til

Altså at tilbyde de unge håbefulde Gimbal operatører et alternativ, der – sorry – kan alt det som en gimbal ikke kan.

Steadimate-RS tilbyder – i følge producenten – en masse stabilisering i X og Y aksen, der – blandt andet – bliver hjulpet af de der gimbals nu bliver suppleret af en Steadicam arm, der igen suppleres med en vest, der i begge tilfælde både tager kroppens bevægelsen ud af den enkelte gimbal ( også kendt som Bungyjump -gimbal skuddet ), samtidig med at det hele bliver lidt lettere når vægten er monteret på kroppen i stedet for ude for enden af armene.

Læs også  Nyt Steadicam

Bedst af alt, er priserne urimeligt lave.

Du kan således få finger i en “gimbal collar/yoke” for 395 dollars, mens en Steadimate-RS med A15 Arm og Aero Vest koster 1395 dollars.

En SDMRS-A30VK pakke, koster 2995 dollars.

Så får du også en A30 Arm og en Zephyr Vest med i købet.

Uden at være helt sikker, kan en SDMRS-A30VK pakke også bruges som egentligt steadicam, forudsat at du lige supplerer op med lidt mere.

Dem der investerer er med andre ord godt igang med at købe sig et Steadicam, når der investeres i en gimbal-løfter-dims

Her en demo af den forrige løsning, altså ikke den langt mere avancerede RS model, der netop er kommet ud idag.

Vi opdaterer med en RS video når der kommer en.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.