PBS streaming er ikke omfattende

Nu kan det godt være at vores lokale PBS broadcastere begge satser 110 procent på “streaming”.

Detaljen er bare at det åbenbart – stort set – ikke virker.

Kigger man på tallene, ser det ellers godt ud.

Både DTV og TV2 Play, kan notere sig at seerne bruger stadig mere tid på at streame indholdet, der – i princippet – stadig bare er tidsforskudt TV.

Dermed er der altså stadig ingen fordel – ud over at familien kan se med når de vil – ved at streame hverken TV2 Play, eller DRTV.

Igen.

DR “digitaliserer” mens TV2 taler om 2,5 millioner stream kunder om få år.

Detaljen ser bare ud til at være at hverken DR eller TV2 har specielt stor succes med deres streaming.

Måske endda så lidt at de end ikke kan dæmme op for deres hovedkanalers og nu også niche kanalernes heftige tab af seere og det efterfølgende tab af generel popularitet.

TV2 sender en række formater som seerne vender tilbage år efter år

Måles der på “tal alene”, brugte hver seer over 3 år, 73 minutter og 65 minutter på TV2 Play og DRTV.

Flotte tal, nu hvor de samme seere kun brugte 1 minut mere på en uge, på at se Netflix.

Detaljen er bare at Netflix ikke tilbyder andet, mens både DR og TV2 tilbyder et utal af TV kanaler, der så ellers bliver sendt tidsforskudt, på begge tjenester, der – i princippet – tilbydes til hele befolkningen, når vi taler DRTV og til 900.000 kunder når vi taler om TV2 Play.

Læs også  Det koster lidt penge af vokse

Nye tal fra DR medieforskning, viser i den forbindelse – alt for klart – hvor lidt DR og TV2’s streamtjenester bliver brugt.

Bevares, der er fortsat ingen officielle tal fra TV2, men i forrige uge, voksede seertallet på et af deres mest populære formater “Nybyggerne” fra 442.0000 seere som flow i uge 35, til 579.000 konsolideret ( der først oplyses ugen efter ), hvilket gjorde dette format til det mest sete TV2 format, når TV2 Play’s “tal” medregnes. ( det er det som konsolideret betyder, altså at streaming bliver medregnet )

Tallet er højt, da der – ofte – blot er 50-60.000 seere til forskel fra flow til flow+streaming, med TV2s formater.

Som eksempel var der 454.000 der så “Toppen af Poppen” i uge 35, der “konsolideres ( altså med streaming ) blev til 514.000 seere.

En stigning på 60.000 seere, hvilket mås siges at være pænt få af de 900.000 kunder der betaler for adgang til TV2 Play.

DRTV der ophørte med at oplyse deres streamtal tilbage i sommeren 2020, ser ud til at lide at samme udfordring. 

Nye tal fra DR Medieforskning – som de altså ikke deler med andre end andre forskere – viser således at op imod 66 procent af alt DR TV kiggeri foregår som flow TV.

Læs også  Ejerne af Miso Film er glade

Mens blot 34 procent foregår på DRTV.

“Toppen af Poppen” er blandt de formater TV2 producerer målrettet hele familien

Tallene her, ligner noget der er udregnet med en elastik, da 34 procent, jo så er 65 minutter i uge 36 i følge Nielsens seertal og TV meter målinger. ( antal sete minutter på DRTV af alle over 3 år )

Det bude så betyde at der – totalt – blev set 191 minutters TV på en hel uge, af alle over 3 år.

Heldigvis blev der set hele 243 minutter TV af alle over 3 år, denne uge, hvilket understreger at der altså kun blev brugt 27 procent af tiden på streaming, mod de oplyste 34 procent, hvorfor de 34 procent medieforskerne er kommet frem til, sikkert er en heldigt gennemsnit, mere end det er konkrete tal.

DR har dog fortsat problemer.

Deres streaming og TV kiggeri lagt sammen, er nemlig kun oppe på 308 minutter på en uge, mens seerne sammenlagt brugte 528 minutter på at kigge på indhold leveret af TV2.

I begge tilfælde synes det dog oplagt at streaming på ingen måde er ved at samle seerne omkring hverken DR eller TV2.

Bevares.

TV2 har væsentligt flere seere, specielt på flow, men ingen af landets PBS broadcastere kan hamle op med Netflix i forhold til streaming.

Og seertallene er fortsat de laveste nogensinde.

Læs også  Kunderne vælger streamerne

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.