Det er også efterår herhjemme

Nu hvor Viaplay ser ud til at have besluttet sig for at vi alle skal kunne nyde et utal af orignale film og serier hos denne udbyder, er det herligt at se at vi da også kan herhjemme.

YouSee er således på vej med en god omgang Halloween, der – ikke overraskende – kommer på YouSee platformen lige om snart.

Børn og andre barnlige sjæle kan derfor glæde sig til “Felix og Åmanden”, der både kommer som roman her den 29. september og som TV serie hos YouSee den 3. oktober, som en samlet offensiv, der skal få alle der elsker danske bøger og dansk underholdning til at støtte op om dette underholdningsunivers. 

Bag det hele finder du forfatteren Kenneth Bøgh Andersen, der sammen med YouSee, Gyldendal og Nationalmuseet har skabt “universet” i “Felix og Åmanden”, der dermed bliver et lokalt forsøg på at lave en “tema park”, bare på dansk.

I bedste stil er det hele så ellers pakket ind “et fælles halloween-univers” hvor alt fra sagnvæsner til den 12-årige Felix og hans klassekammerat Siff tjekker Nationalmuseet ud, for der at finde lidt mere end bare en kedelig udstilling.

Børnene bliver nemlig ret hurtigt viklet ind i et “spind af mystik, usynligheds-besværgelser og hypnotiserende fløjter”, hvilket jo alt sammen er pænt heldigt her til halloween.

Læs også  Unge elsker Nordvision
Månen står lidt lavt i “Felix og Åmanden” – hvor de omvendt ser ud til at hygge gevaldigt

Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday, glæder sig til premieren og siger:

 -Felix og Åmanden er den første familieserie, YouSee producerer, og vi kom hurtigt frem til, at det kunne være spændende at arbejde med at overføre konceptet tv-julekalender til en ny højtid. Halloween er en højtid, vi de senere år har taget til os fra USA, men vi har kendt Allehelgensaften i Danmark i flere hundrede år. Derfor har det også været vigtigt for os, at fortællingen ikke kun bygger på en amerikansk Halloween-tradition, men er baseret på dansk kultur og historie, slutter han.

Lotte Hjortshøj, forlagschef for Børn og Unge på Gyldendal er også glad.

Hun siger:

 -Med Felix og Åmanden har Kenneth Bøgh Andersen skabt et univers baseret på de danske gamle sagnvæsner med Åmanden i front, som uden problemer kan måle sig i uhygge med amerikanske Halloween-monstre, starter hun og fortsætter.

 -Samtidig har samarbejdet med Nationalmuseet og YouSee gjort det muligt at arbejde med flere aspekter af Kenneths historie om Felix og Åmanden og få den ud og leve i forskellige formater. Og det er det, vi som forlag er sat i verden for: at hjælpe med at få gode historier ud til børn og unge, slutter hun.

Christian Grønvall har instrueret.

Drive Studios producerer ved producer Tanja Paik.

Læs også  Sunday S3 i optagelse

Det er dog ikke kun YouSee der kan.

DR er også på vej med en serie dette efterår – den starter til oktober på DRTV – vi gætter på simultan premiere som Flow TV

DR kan også.

De er nemlig på vej med “Nordland ’99”, der kigger på livet i “en lille dansk provinsby”, hvor “en ung mand pludselig forsvinder”.

Som du sikkert allerede har gættet det, begynder alle hurtigt at mistro hinanden, der i 199, hvor alle – ude på landet – jo var specielt mistroiske.

Omvendt er der “noget helt galt i denne lille danske provinsby”, der i 1999.

Den unge mand der bliver væk, sætter nemlig turbo på udviklingen i Byen Nordland, der ellers mest handler om ( citeret fra presse teksten ) “cowboytoast”, “ind- og udlevering af VHS-bånd”, og ikke andet.

Heldigvis begynder de venner den nu forsvundne unge mand havde at lede efter ham.

Noget mandens søster også gør.

Og selv om at det ikke kan overraske begynder byens mange “skræmmende hemmeligheder” ( de skriver godt nok kun at der er en enkelt. Vi gætter dog på at der er flere, red. ) at komme frem til overfladen.

Det viser sig nemlig at “de færreste i byen har ren samvittighed”.

Ha.

Der er nemlig “hemmeligheder gemt alle steder”.

Ikke kun blandt byens indbyggere, men også blandt dem selv. 

Som eksempel er der en “svært apatisk landbetjent”, der hedder Christian, som spilles af Troels Lyby.

Læs også  Discovery kigger på Emilie Meng sagen

Og selv om at ingen spørger ham, har han “er han ikke meget for at erkende, at der er noget helt galt i byen”.

Se selv hvordan og hvor meget fra den 14. oktober hvor DR viser serien på DRTV.

Der er produceret 8 episoder af 25 minutters varighed.

Og selv om at DR ikke skriver det, gætter vi på at serien også bliver sendt som flow TV, sideløbende.

Ud over Troels Lyby, kan dem der vælger at se med, også glæde sig til Elias Budde Christensen, Emilie Kroyer Koppel og Noa Risbro Hjerrild.

Kasper Møller Rask er creator og har instrueret.

Det er Nevis Productions der har produceret for DR.

Vi kunne ikke finde en promo for DR serien.,

Så her en promo for YouSee og Gyldendals og Nationalmuseets serie Felix og Åmanden

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.