Sony ude med nyt video- SLR kamera

En del tyder på at markedet langt mere efterspørger hvad der kunne kaldes for fotografi apparater, der også kan optage video, eller som i tilfældet med det nye Sony FX30, et videokamera, udformet som et fotografi apparat, der såmænd også kan fotografere.

Det er med andre ord blevet tid til at sige velkommen til ILME-FX30, der er – endnu et – FX3, nu bare med Super 35 sensor, og derfor til en anden pris end FX3.

Prisen, der skulle ende på 18.000 ( med (?) moms ) for huset og 4.000 mere, hvis du vil have den fulde oplevelse med en Sony branded Top handle med XLR in, løfter uanset sløret for at der er tale om en aggressivt prissat “video kamera”, der for nærmest ingen penge tilbyder adgang til – blandt meget andet – Sony’s S-Cinetone.

Kameraet der følger op på forrige uges succes, FR7, der allerede er blevet så populært at det er blandt de mest solgte kamera ( vi hørte igår om en enkelt forhandler der allerede har bestilt/solgt 50 af slagsen ), er i FX3s tilfælde – formodentligt også nærmest garanteret succes fra starten af, alene baseret på prissætningen, der virkelig er heldig.

Som altid er alverdens bloggere, herunder Brix, der har lavet video på FX3 ude med positiv omtale af nyheden, der allerede fra starten af, bliver en del af Sony’s Cinema Line.

Læs også  Sony dropper også England
Det fylder ikke meget – til gengæld er prisen lille

Dog ikke med helt så meget “Dual Base ISO” som de større modeller.

Igen.

Iso 800/2500 var får kort tid siden pænt voldsom, men som bekendt ikke længere nok til hverken ivrige bloggere eller andre, der insisterer på at optage med F4 glas i mørke.

Sony selv er inde på at der er der er masser af paralleller til FX30, der modsat FX3 er et Full Frame kamera.

Der forresten også har en højere ISO i ILME-FX3’s tilfælde, der som bekendt er 12.800 ISO.

Igen.

FX30eren kan så ellers hvad mange ser ud til at efterspørge, hvor features som “Log shooting modes”, egen import af  LUTs og som pointeret en pris, der sparker benene væk under de fleste konkurrenter.

FX30 optager på CFexpress Type A, hvilket Sony fejrer med 2 nye kort – CEA-G320T og CEA-G640T, der som alt andet sony nu er endnu større og meget hurtigere.

Yang Cheng, Vice President, Imaging Solutions at Sony Electronics Inc, glæder sig over udviklingen og siger:

 -The new FX30 is a great fit for anyone looking to get started in filmmaking, starter han og fortsætter.

 -It features many of the professional features of our high-end cameras at a price point that makes it easily accessible for filmmakers at any level. This camera is an excellent starting point to our full line-up of Cinema Line Cameras, slutter han.

Læs også  6K Pocket Cinema Camera bliver til G2

Specs

Sensor er en ny back-illuminated 20.1 megapixels APS-C Exmor R CMOS sensor

I Super 35

Med dual base ISO (800/2500)

Hvilket giver lidt over 14 blæders dynamik

Der kan optage i op til 6K op til 60fps, hvilket betyder 4K 120fps eller 1080P i op til 240fps.

Der er 10-bit 4:2:2 ud af HDMI stikket og 4K, 16-bit RAW ud af samme stik, når der optages ukomprimeret.

Og så er det muligt at optage i “op til” S-Log3.

Her et par video om nyheden