Storbyfeber i spejder skoven

Der er som bekendt ingen koncepter, der er så elendige at de ikke kan sendes som TV.

Sådan ser det – potentielt – også ud til at være med “De Uduelige”, der er et kommende (?) kendis-spejder format. der lander på Kanal 5 og discovery+ sidst i oktober.

Heri skal Anders Lund Madsen “agere” en “tropsfører”, der fører “seks byrotter” igennem et næsten spejder agtigt lignende forløb, fordelt på en række episoder, der kan streames eller opleves som flow.

I bedste stil, kommer en række kendte som Puk Elgaard, Irina Olsen, Lasse Madsen, Torben Chris og Anders Grau og Mathias Helt, derfor til at opleve “syv dage i naturen”, hvor det er planen at de skal “opleve naturen”.

De kendte medvirkende bliver inddelt i hold på to personer der så ellers skal løse en masse opgaver

De kendte skal med andre ord afsted “på en underholdende spejderlejr helt ude i skoven”, hvor mindst lige så langt ude Anders Lund Madsen, så ellers styrer det hele med blød hånd.

Manden har i følge presse materialet selv været “spejder før”.

Konkret “to gange”.

Som vi gætter det, var det så mandag, og den næste mandag, hvor bålet var gået ud.

Han har dog også være “sort spejder i radioen”, suppleret med hvad Anders Lund Madsen kalder for en “halv traumatisk familieoplevelse”.

Han forklarer.

 -Min bror var spejder, og det har jeg altid været lidt misundelig over. Han var KFUM’er og havde spejder navnet ’Mang’ – den lille flagermus – hvilket jeg synes var virkelig sejt. Jeg var selv FDF’er, der jo er et noget mindre fint korps, og jeg stoppede efter en uge, da jeg fandt ud af, at vi skulle spille høvdingebold, hvilket er det værste!, slutter han.

Læs også  EBU fylder 70 år

Ikke desto mindre er Anders Lund Madsen nu på vej tilbage i uniformen.

Denne gang – velsagtens – fordi han får penge for at tage den på.

Hvis konceptet ikke er sjovt nok er der heldigvis også komikere med til at sige noget morsomt

Uanset dette, lover han at “De Uduelige” bliver en format der bliver fuld af kendte, og masse af “munter spejderlejr”.

Bedst af alt er der mange komplicerede øvelser til de mange kendte der kigger forbi.

De skal således både være “kreative” og “yderst opfindsomme”, hvis de vil imponere værten, og dermed dem der ser med.

Selve konceptet for konkurrencen, er at de seks deltagere bliver delt op i 3 hold der hver består af to kendte.

Gruppen skal så ellers lære at “fælde et træ” eller “lave ild” og så skal de også lære at “bygge en tømmerflåde til at transportere candyfloss”.

Pil Gundelach Brandstrup, Head of Content & Planning, Nordics, forklarer:

 -Selvom coronapandemien føles langt væk, så hænger mange ting stadig ved, blandt andet vores interesse for naturen. Og det er netop den nysgerrighed og ønske om at komme ud i det fri, som “De Uduelige” prikker til. Jeg er sikker på, at programmets mange hyggelige stunder og kreative og sjove udfordringer vækker anledning til snakke rundt om sofabordet, og måske kan det opfordre til, at folk selv tager på eventyr i det fri med deres familier og venner, slutter hun.

Læs også  20 millioner køber adgang til Discovery+

Der er premiere den 27. oktober både som stream og som flow.

Vi har set en promo video på presse siden, så et gæt er at denne også snart begynder at ryge i rotation på Discovery’s platforme