Spillefilmen skal jo direkte i skyen

RED, der eller er kendt for at holde sig lidt for sig selv i forhold til film og TV serie produktion, har netop løftet sløret for et interessant samarbejde.

Det er nemlig fra omkring nu, muligt at optage på dit RED kamera og så ellers uploade direkte til skyen, og der overlade det til maskiner at lave de 3-5 kopier du mener er nødvendige.

I stedet for at lave kopierne på settet.

Igen.

Der findes sikkert ingen der ikke allerede er klar over at alt med “skyen” kan gå galt.

Så i første omgang bliver der sikkert også lavet lokale kopier.

Just in case.

Igen.

Der sidder vist nok noget fra Teradek oen på det her Raptor – det ligner bare ikke CUBE 655 – så det er sikkert den kommende 8K version

Lige om snart, når det viser sig at der aldrig er problemer, begynder diverse produktioner optaget på RED kameraer sikkert “bare” at uploade, og så ellers overlade det til maskinerne i skyen at håndtere kopier og sikkerhed.

Det er i den forbindelse ikke nyt at det er muligt at lave kopier af produktioner og placere disse i skyen.

Der er således allerede mere end 5.000 produktioner der har brugt konceptet “Camera to Cloud”, som Frame.io har tilbudt i et stykke tid.

Serier som “WeCrashed”, samt masser af “Red Bull Media” indhold ligger allerede deroppe.

Og selv om at det er et gæt, kunne man sagtens forestille sig at det ingen planer har om at komme herned igen.

Læs også  Sony inviterer til Ci webinar

Nyheden, at RED kameraer nu også kan optage – direkte – til skyen, er stadig så ny at den netop er blevet annonceret på Adobe MAX, hvor de indbyggede “Camera to Cloud” features, der – i princippet – er en Frame.io feature er blevet vist frem.

Som altid med RED, er det dog kun deres flagskibe der kan optage direkte til skyen. ( i første omgang )

Det er således kun deres “V-Raptor” og deres “V-Raptor XL” der kan.

Omvendt er det muligt at gøre direkte fra kamera via en Teradek CUBE 655, der sørger for at det hele kommer de rigtige steder hen.

Desværre eksisterer CUBE 655 ikke endnu.

Eller rettere det gør den.

12G/8K og (?) H265 ) versionen (? CUBE 655 XL ) bliver bare først frigivet “late 2022”. ( Teradek har ikke været ude og bekræfte den nyhed, endnu )

Når denne kommer kan V-Raptor og V-Raptor XL “streame” direkte til skyen i herlig 8K RedCode RAW, samtidig med at der optages på kort i kameraet.

Et ikke helt urealistisk gæt i den forbindelse er at RED fra engang i december tilbyder det samme med deres Komodo, der – i følge rygterne – skulle stå foran en heftig firmware opdatering sidst på året.

Motivationen bag “Camera to Cloud” er at der nu er netop så meget båndbredde ude i virkeligheden, at det ikke længere er urealistisk at uploade bunker af TB’s hver eneste dag, og købe plads nok i skyen til 4-5 kopier.

Læs også  Live broadcast kursus med Calrec

Ud over det oplagte i forhold til sikkerhed, vil upload på denne måde jo også betyde at Virtuelle produktioner allerede kan gå i gang med efterarbejdet mens der optages, mens alt andet VFX arbejde kan forestås samtidigt.

Ikke overraskende er det muligt for dem der har råd, at købe uploads, dailies, sync af audio og video, og “color correction” af indhold der naturligvis også transcodes i skyen, i fuld integration med – for eksempel – Colorfront.

Læs videre her.

Vi har fundet en demo af nyheden her, og en promo for “WeCrashed.