M2 til DaVinci Resolve folket

Enkelte har måske bemærket at Apple har brugt en masse ressourcer på at fortælle at deres iPad platform både er sej, smart og hurtig nok til selv pænt vilde ambitioner.

Nu viser det sig at det rent faktisk er korrekt.

Altså at deres iPads er lynhurtige.

De er i hvert fald hurtige nok til at DaVinci Resolve folket kan  – hvis de vil – arbejde som de plejer nu bare på en iPad, der dog lige skal ramme hylderne først.

Bedst af alt kan alle dem der ikke er helt sikre, nøjes med at “teste” om det passer ind i deres workflow at redigere eller grade på en herlig iPad.

Før det blev muligt, skulle Apple dog lige love at deres 12,9 tommers iPad Pro, der udstyret med en M2 chip, rent faktisk har de nødvendige hestekræfter.

Og nu hvor det ser ud til at være tilfældet, kaster Apple og Blackmagic sig ud i først at få DaVinci Resolve over på iPad, hvilket – gætter vi på – følges op i næste uge med endnu flere features.

Ganske som i DaVinci på en computer vælger du på iPad også om du vil klippe, grade eller arbejde med andre features

For eksempel iPad som en slags “buddy skærm” til hovedskærmen, som det jo er muligt med FCPX.

Tilbage i DaVinci, har Blackmagic allerede tænkt længe og meget over fremtiden.

Læs også  HDs nu med med laser helium og mikrobølger

Dem der vil, kan derfor -i princippet fra nu – klippe lystigt i et HDR workflows, rode med “color finishing” eller klikke sig igennem det simple – og så alligevel dybt besværlige – Blackmagic Cloud, der ser ud til at blive måden du får materiale videre i systemet på.

iPad Pro 2, der kommer i Q4 2022, bliver kort derefter fulgt op af DaVinci Resolve for iPad, der ( nu, eller i Q4 ( der er nu ) kan hentes i Apple App Store, gratis.

Igen.

Vil du have det fulde udbytte af DaVinci Resolve, kan du opgradere til “Studio for iPad”, der kun kan “købes” fra DaVinci Resolve for iPad softwaren.

Som vi kan forstå det, resulterer opgraderingen ikke kun i at du pludselig kan se alle dine filer og fil systemer oppe i Blackmagic Cloud.

Pludselig har du – stort set/cirka – også alle de features der findes i Mac eller PC versionen.

Du spekulerer sikkert allerede på om M2 chippen så er hurtig nok.

Det vurderer Blackmagic, så det er den nok.

Konkret skulle DaVinci Resolve være omkring 4 gange hurtigere på en  M2 iPad til at håndtere – for eksempel – Ultra HD ProRes rendering ( som der jo er native support for i M2, men ikke i M1), og hestekræfter nok til at det er muligt at streame billeder fra en iPad til en ekstern skærm, så iPad pludselig tager form som en fuld og komplet “computer”.

Læs også  Mere 10bit transcoding hos AWS

Projekter/filer skabt på en M2 iPad Pro, kunne – for eksempel – gemmes i den sky du enten har købt hos Apple, eller den som Blackmagic tilbyder, og – når relevant – åbnes op på en mac eller en PC, hvorefter arbejdet kan fortsætte.

Grant Petty, Blackmagic Design CEO, glæder sig og siger:

DaVinci Resolve for iPad is truly a revolution for post production, starter han og fortsætter.

 -Customers will have the power of Hollywood post production tools for editing and color correction literally in their hands, creating a whole new generation of creative editors and colorists. Compatibility with DaVinci Resolve 18 and Blackmagic Cloud, mean that customers can collaborate on the same timeline with other editors or colorists as well as audio engineers and VFX artists from literally anywhere in the world. I think it will be exciting to try out the new iPad version and I can’t wait to see how our customers use it, their creativity will be mind blowing, slutter han.

DaVinci Resolve for iPad kræver som vi forstår det en M2 chip, men burde også kunne afvikles på den nu 1 år gamle M1 iPad Pro 12,9 tommer.

I begge tilfælde kræves der dog iPadOS 16, der enten netop er kommet, eller kommer en af dagene.

Læs også  Panasonic vil godt sælge lidt 8K

Vil du opgradere til DaVinci Resolve Studio for iPad, skulle prisen lande på omkring 95 dollars og muligvis kræve at du allerede har en fuld version på en computer eller netværket.