Canon’s nye CN8x15 IAS S forklaret

Redaktionen har netop været forbi Canon i en anden – meget hemmelig – forbindelse, som vi kommer ind på senere.

I den forbindelse blev vi spurgt om vores holdning til den lækre CN8x15 IAS S, der er en 15-120mm T2.95-3.95 EF/PL mount zoom, til pænt heftige 30,999 dollars. ( cirka 30.499 Euro )

Igen.

Ikke en super voldsom pris, når du kigger på brændvidden og tænker lidt over den kvalitet du må formodes at få fingerne i.

Som altid er det først lige om snart ( konkret i november/december ) at du kan få fingre i denne lækre nyhed.

Og nu hvor Canon har suppleret den op med deres EU-V3, der er deres version af en “bagpart” eller et “studie bagstykke” til deres C500 Mark II og EOS C300 Mark III kameraer, har du gættet det.

Canon er på vej ind i verdens TV studier. 

Canon’s nye CN8x15 IAS S T2.95-3.95 er ganske rigtigt en full frame zoom, der med Expander dog bliver til en 22,5 til 180mm T4.4-T5.9 zoom

Detaljen er bare – stadig – at Canon har været lidt for smarte i deres markedsføring.

CN8x15 IAS S, er ganske rigtigt en Cine-Servo 15-120mm T2.95-3.95 EF/PL zoom, så længe der arbejdes med en S35mm sensor.

Skulle behovet melde sig for at der arbejdes med et Full Frame kamera, skal den såkaldte “1.5x extender” bruges.

Det er bare ikke – som disse ellers plejer at være på de normale Canon Zooms – en “Extender”, men derimod en “Expander”, som du kunne kende det fra Tokina’s 1.6x Expander eller Atlas 1,4 LF Expander.

Læs også  Channel 4 ligner en lækkerbidsken

I begge tilfælde en “udvidelse” af det område du kan se “bagefter” Expander, hvilket Atlas Lens forklarer sådan:

 -The Atlas LF Expander allows Orion Series ( s35 ) lenses to provide 36mm x 24mm full-frame coverage.

Ovre hos Tokina er de enige og siger:

 -The Tokina 1.6x Expander converts Super35 Lenses to cover Vista Vision and full frame. The light loss is 1.3 stops, and it increases your focal length by 1.6x.

Som du derfor har regnet ud, er der derfor ikke tale om en 15-120mm T2.95-3.95 EF/PL – Full Frame – zoom, men derimod om en T2.95-3.95 S35 zoom, der mod et tab i lyset på 1.5x ender med at give dig en 22,5 til 180mm Full Frame zoom, der er knapt så overbevisende med en lysfølsomhed på T4.4-T5.9.

Igen.

Både Tokina og Atlas Lens sælger deres Expandere til 2000-2500 dollars, så du får altså lidt ekstra med, når du shopper Canon.

Og selv om at det siger sig selv, kan du – på videoen nederst – se at Canon har lavet deres såkaldt “Cine-Servo” enhed, håndtaget du bruger til at zoome med, sådan at du kan bruge konventionelle bag-håndtag, i form af de klassiske zoom og fokus håndtag, de fleste kender fra broadcast kameraerne, i studie konfiguration.

Læs også  YoloLiv har tænkt over tingene

Strøm skal du dog hente fra det nye bagstykke, der blev lanceret sammen med CN8x15 IAS S.

Nyheden der har 2 mm i bredden i forhold til CN7x17 og en Expander, du kan bruge som Extender på S35 og som Expander så den bliver til en FF zoom

En nyhed der hedder EU-V3.

Boksen, eller “bagstykket” kan nemlig alt det som du er vant til med moderne studie kameraer ( altså lige bortset fra Intercom, og lidt til ).

Hvorfor funktioner som “konstant DC IN”, retur ( SDI ) og “Remote B” ( kontrol via RS-422) samt en Ethernet forbindelse der burde give mulighed for både video over IP og dyb kontrol med kameraet ( en slags CCU indgang ).

Slutteligt er er en “12-pin Lens Terminal” på enheden, der dermed ser ud til at være endog meget nødvendigt, hvis du vælger at bruge Canon Camcordere sammen med CN8x15 IAS S.

Bagstykket er prissat til 2,999 dollars og kommer altså – mere eller mindre – samtidig med CN8x15 IAS S

Vi har fundet en promo på tysk og en omklippet version af den originale lancering, nederst.

Her fremgår det blandt andet at det er muligt – helt eller delvist – at styre Canon studie kameraer via Canons XC kontrol.